Gençlerbirliği'nin Şirketleşme Kararına Mahkemeden Engel
Mahkeme, Gençlerbirliği yönetimine verilen şirketleşme yetkisine ihtiyadi tedbir kararı koydu. Yetki, yeni spor yasasına aykırı şekilde alındığı için durduruldu. Yönetimin itiraz hakkı var.
Yeni spor yasasına aykırı oldu
Özer'in vekili Avukat Kemal Ulusoy, Ajansspor'a yaptığı açıklamada "Yeni çıkan Spor Federasyonları ve Kulüpleri Yasası'nın 8 maddesinin 5. fıkrasına aykırı hareket edildi. Yasaya göre toplam delege sayısının dörtte üçüne karşılık gelen bir çoğunluğun olması gerekiyordu. Gençlerbirliği'nin 2186 delegesi var. Dolayısıyla şirketleşme oylaması için salonda 2112 üye olması lazımdı. Ama 5 Haziran'daki oylamada salonda sadece 490 kişi vardı. Dolayısıyla yeni yasaya göre bu oylama hukuki değildi. Biz şirketleşme yetkisinin genel kurula bir 'ek gündem maddesi' olarak getirilmesine de karşı çıktık" dedi.
Kulüp Melih Gökçek'e geçecek iddiası
Mahkeme, davacının talebini haklı bularak Gençlerbirliği Kulübü yönetiminin aldığı şirketleşme yetkisine tedbir kararı koydu. Ancak kulüp yönetiminin de itiraz hakkı bulunuyor. Diğer yandan taşınmaz malların satışı, şirket açmak gibi bir çok yetkinin de içinde bulunduğu torba madde için yapılan itirazı ise mahkeme reddetti. Gençlerbirliği'nde bazı üyeler kulübün şirketleşme yoluyla eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in dolaylı kontrolüne verilmek istendiğini iddia ediyor.
İlhan Cavcav gitti kulüp batırıldı!
40 yılı aşkın süre kulübü yöneten rahmetli İlhan Cavcav yönetiminde borcu olmayan nadir kulüplerden olan Gençlerbirliği, oğul Murat Cavcav'ın koltuğa oturmasıyla birlikte büyük bir çöküş yaşadı. Hem borçlanmaya başlayan kulüp hem de yıllardır yer aldığı Süper Lig'den düştü. 1923 yılında kurulan ve Cumhuriyet ile yaşıt olan Gençlerbirliği, 100. yılını TFF 1. Lig'de geçirecek.