#FutbolTBT | 2 gün süren maçta Cimbom tarih yazdı!

07.05.2020 - 22:11 | Son Güncellenme: 07.05.2020 - 22:40

Koronavirüs salgını sebebiyle hepimizin futbolu özlediği bugünlerde Ajansspor ekibi olarak sizleri, iz bırakan maçlara götürmeye devam ediyoruz

#FutbolTBT | 2 gün süren maçta Cimbom tarih yazdı!

Temsilcimiz Galatasaray, Şampiyonlar Ligi B Grubu son maçında evinde, Türk Telekom Stadyumu'nda İtalya Ligi ekiplerinden Juventus'u konuk ediyor. Roberto Mancini yönetimindeki Galatasaray'ın son maç öncesinde grupta 4 puanı bulunuyorken, Juventus'un 6 puanı var. Real Madrid'in lider bulunduğu grupta Galatasaray'ın bir üst tura yükselmesi için karşılaşmada mutlaka galip gelmesi gerekiyor.

İstanbul'da soğuk bir hava var ve maç saatinde kar yağması bekleniyor. Cimbom'a inanıyoruz ve güveniyoruz! Bu zor gruptan çıkabileceğimize inanıyoruz. Karşılaşma öncesinde Galatasaray'ın en büyük kozu taraftarı ve kadrosunda bulundurduğu tecrübeli oyuncular olacak. Türk bayrağını Avrupa'da dalgalandırmaya devam edeceğine inanıyoruz.

Galatasaray karşılaşma öncesinde UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı garantilemişti. Cimbom'un Şampiyonlar Ligi'nde şansının yüksek olmadığı için bu maçta beraberlik isteyebileceğini iddia edenler var. Ancak Mancini yönetimindeki Cimbom'un kadrosuna baktığımızda bu iddianın ne kadar da geçersiz olduğunu görebiliyoruz.

Stadyumda 37 bin 375 taraftarın yerini aldığı karşılaşmayı Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Pedro Proença yönetecek.

GALATASARAY: Muslera, Gökhan Zan, Semih Kaya, Chedjou, Riera, Eboue, Selçuk İnan, Felipe Melo, Sneijder, Drogba, Burak Yılmaz

Teknik direktör: Roberto Mancini

JUVENTUS: Buffon, Chiellini, Bonucci, Barzagli, Pogba, Marchisio, Vidal, Asamoah, Lichtsteiner, Tevez, Llorente

Teknik direktör: Antonio Conte

MAÇTAN DAKİKALAR

15' Vidal sağ kanatta topla buluştu, ceza sahasında 3 Juventuslu var. Tehlikeli bir top içeriye doğru. Llorente bel hizasında gelen topu kontrol etti. Kaleye yüzünü döndü. Llorente'nin vuruşu etkili olmadı. Kadrosunda iyi futbolcular var Juventus'un. Fizik gücü yüksek Llorente ile tehlike oluşturmaya çalışacaklar... Savunmamızın daha dikkatli olması gerekiyor!

23' Türk Telekom Stadyumu'nda kar ve dolu yağışı etkili olmaya başladı. Stadyumun zemini beyaza büründü. İstanbul'da adeta beyaz bir gece yaşıyoruz.

Karşılaşmada görüş mesafesi iyice düştü ve mücadele zor şartlar altında oynanıyor. Portekizli hakem Pedro Proença karşılaşmayı tatil etti.

Mücadele ertesi gün oynanacak.

ERTESİ GÜN (11 ARALIK 2013)

Türk Telekom Stadyumu bugün de dolu ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki bir zaferine daha hazır! Müthiş bir destek... Bu karşılaşma Şampiyonlar Ligi'nin tarihine girecek. Şampiyonlar Ligi tarihinde bir karşılaşma ilk kez saat 15:00'te oynanacak. Mancini ve öğrencileri bu dev maçta tarih yazmaya hazır!

Dün başlayan ancak hava koşullarından dolayı bugüne ertelenen karşılaşmada iki takımda dün sahaya çıktığı 11'lerle karşılaşmaya devam edecek. Ayrıca maç ertelendiğinde saha kenarında olan Eboue de maç başlarken kenarda olacak.

Türk Telekom'un zemini temizlendiği ancak zeminde ciddi bir bozulma var ve zaman zaman oyun kalitesini etkileyecek gibi görünüyor.

40' Juventus, Vidal ile etkili olmaya çalışıyor. Şilili futbolcunun sağ kanattan ortasında Marchisio gelişine vuruyor. Ancak top yandan dışarıda. İtalyan oyuncu ceza sahası dışından etkili şutlar çekebiliyor. Özellikle zeminin deforme olduğu ve pas oyununa pek imkan tanımadığı böyle karşılaşmalar için ciddi bir tehdit oluşturuyor.

41' Carlos Tevez topla birlikte ileri çıkıyor. Ceza sahasına kadar girdi. Semih Kaya onun pozisyonunu bozmaya çalışıyor. Tevez'in şutu yandan aut. Juventus bu dakikalarda etkili oluyor.

İLK YARI 0-0 SONA ERDİ.

49' Juventus ikinci yarıya da hızlı başladı. Genç yetenek Pogba çok uzak bir mesafeden etkili vurdu ancak Muslera iyi yer tuttu ve topu rahatça kontrol etti.

54' Galatasaray'ın yıldızı Wesley Sneijder ceza sahası dışından sert bir şut çekti ancak top auta çıktı. Cimbom bu dakikalarda etkili olmak istiyor. Taraftarların desteği her geçen dakika artıyor. Cimbom'a bir üst tur için sadece 1 gol lazım!

57' Drogba topu kontrol etti, ceza sahasına kadar girdi. Yıldız futbolcunun şutu... Gol mu olacak? Etkili vurdu. Buffon'dan harika bir müdahale ama top Burak Yılmaz'ın önünde mi kalacak? Burak Yılmaz topu ıskaladı! Net bir şanstı ancak olmadı! Haydi Galatasaray... Juventus'a zor anlar yaşatıyoruz bu dakikalarda.

İki takım da uzaktan şutlarla etkili olmaya çalışıyor ancak şutlar Muslera ve Buffon'u zorlamıyor!

79' Sol kanatta Pogba'nın arka direğe ortası Tevez'e doğru. Riera girdi araya, Muslera'ya bir kafa pası atıyor. Aman Allah'ım! Top kısa düştü... Llorente ve Gökhan Zan orada. Gökhan Zan vuracak ama ıskaladı! Bir anda zamanın ağırlaştığını hissediyoruz! Vurun artık şu topa. Chedjou savunmayı rahatlattı. Kamerunlu topu tehlike hunisinin dışına doğru vurdu.

85' Selçuk İnan kendi yarı sahasında topla buluştu ve sağ kanatta Umut Bulut'la topu buluşturdu. İleride 3 futbolcu var: Drogba, Burak ve Sneijder. İleride çoğalmamız gerekiyor. Umut Bulut kafasını kaldırdı ileriye doğru şişirdi topu. Drogba ceza yayının birkaç metre önünde yükseldi ve topu sağ tarafa, Sneijder'e doğru indirdi. Sneijder'ın ilk dokuşunu güzel, iki futbolcu onu sıkıştırıyor. Wesley şut... Top sekerek gidiyor. Buffon'u GEÇTİ. GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Mükemmel bir an! Wesley Sneijder, Türk Telekom'u bayram yerine çevirdi. Müthiş bir atmosfere büründü stadyum. Buffon döndü kale içindeki topa bakıyor. Mancini, Sneijder, Drogba, Burak mutlu; Türkiye mutlu! 1-0 öne geçiyoruz, bu gol son 16 turu anlamına geliyor.

90' Juventus Carlos Tevez ile çok tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanıyor. 5 kişilik baraj ve arkasında Muslera! Bunu atlatalım. Tribündeki bazı taraftarlar gözlerini kapattı. Sol tarafta Asamoah boş, pas opsiyonu olarak bekliyor. Tevez şimdi vurdu; barajdan dönen top Asamoah'ın önünde kaldı. Kapatalım önünü... Ortası savunmadan dönüyor. Tehlikeyi uzaklaştırdık!

Pedro Proença saatine baktı ve karşılaşmayı bitirdi. GALATASARAY, Juventus'u 10 Aralık'ta başlayan karşılaşmada 11 Aralık'ta 1-0 mağlup etti. Aslan, Avrupa arenasında bir kez daha tarih yazdı ve milyonları sevince boğdu. Karşılaşma bittikten sonra Aslanlar, galibiyeti karlar üstünde yaşadı. Avrupa futbolunun tarihi karşılaşmalarından birinde Cimbom, İtalyanları hüzne boğdu! Karşılaşma öncesinde Galatasaray'ın maça beraberlik için çıkması gerektiğini söyleyenler vardı ancak Cimbom en büyüğü hedefliyordu ve herkesin dilinde bu vardı! Şimdi bunun coşkusunu yaşıyor tüm Türkiye! 2 günde oynanan maçta yaklaşık 65 bin taraftar tribünleri doldurdu ve Cimbom'un bu zaferine yerinde tanık oldu. Juventus ise 6 puanla UEFA Avrupa Ligi'ne kaldı.

Mancini ve öğrencileri son 16 turundaki rakiplerine şimdiden gözdağı verdi!

Senin için hazırladığımız haberler