'1 aşçı, 1 garson sizlere yeter'

03.05.2020 - 23:39 | Son Güncellenme: 03.05.2020 - 23:51

Dünyayı sarsan pandemi sonrası kulüpler de çeşitli önlemler almak durumunda. Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplere gerekli önlemlerin ne olduğu konusunda bilgilendirme yaptı. Bu süreçte tesislerdeki yemekhanelerde dahi üst düzey önlemler alınacak.

Koronavirüs salgını döneminde birçok alışkanlık en azından bir süreliğine geride kalacak. Öyle ki tesislerde futbolcuları ilgilendiren birçok konuda farklılaşma görülecek. Onlardan biri de futbolcuların yemek yediği alanda olacak.

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Evlerde izolasyon ve uzaktan online bireysel antrenmanların yapıldığı dönem geride kaldı. Şimdilerde ise birçok takım ikinci evreye geçti ya da geçmek için hazırlık yapıyor.

Tesislerde sınırlı çalışan, aşçıya bile müdahale...

Bu dönemde tesislerde sınırlı sayıda çalışan ile bireysel grup antrenmanları yapılması planlanıyor. Bu açıdan bakıldığında oyuncuların yemek yiyeceği alanda aşçı ve garsonlarla ilgili dahi bir takım kararlar alındı.

1 aşçı, 1 garson şimdilik yeter

Futbolcuların yemek yiyeceği alanda 1 aşçı ve 1 garson olacak. Sayı aşılmayacak. Bir sonraki evrede ise 1 aşçı ve 2 garson olması kararlaştırıldı.

Aşçılara uyarı: Nöbet değişimi yok

Hatta bu süreçte, güne başlayan personel nöbet değişimi dahi yapmayacak. Yani aynı aşçı ve aynı personel görev yapmaya devam edecek.

Diyetisyen alana mecbur olmadıkça giremeyecek

Salgın ile ilgili alınan önlemler doğrultusunda diyetisyenler dahi kendi isteğine göre alana giremeyecek. Menü kontrolünü uzaktan yapacak olan diyetisyen, çok zorunlu olursa alanlara girebilecek.

Futbolculara uyarılar yapıldı

Bu arada birçok kulüpte tesis çalışanlarıyla futbolcular arasındaki samimi görüntüler, en azından bu süreçte istenmiyor. Yöneticiler, futbolculara hijyen pakedinin ne kadar önemli olduğunu hatırlattı ve oyuncularının temastan kaçınmalarını istedi.

Senin için hazırladığımız haberler