Yeni Malatyaspor 1 Cevap Vermeyince 3 Dönem Transfer Yasağı Aldı

Ali Bozkurt
28.12.2022 - 18:38 | Son Güncellenme: 28.12.2022 - 19:06

Son Dakika 1. Lig Haberleri: TFF 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatayaspor, 3 puan silme cezasının ardından para cezası ve transfer yasağı aldı. Detaylar...

Yeni Malatyaspor 1 Cevap Vermeyince 3 Dönem Transfer Yasağı Aldı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'den geçen sezon sonu TFF 1. Lig'e düşen ve 3 puan da silme cezası alan Yeni Malatyaspor'un transferlerden ötürü nasıl zarara uğradığı belgeleriyle ortaya çıktı. Yeni Malatyaspor'dan yüksek bedellerde ücret alan yabancı futbolcuların başka kulüplere 6'da bir fiyatına gidip oynadığı ortaya çıktı. "Taciz ve ayrımcılığa" uğradım diyen bir futbolcu da yine Türkiye'de kalıp başka bir kulübe yarı fiyatına oynadı...

Farnolle ile opsiyonlu 2 yıllık imza

Sosyal medya hesabından futbol ekonomisine dair belgelere dair çarpıcı paylaşımlar yapan İsmail Şayan, Yeni Malatyaspor'un nasıl zarara uğratıldığında dair de çarpıcı bilgiler paylaştı. İşte Şayan'ın paylaşımlarından derlediğimiz bilgiler: 2017-18 sezonunda Yeni Malatyaspor forması giyen kaleci Fabien Farnolle'nin kulübe yıllık net 460 bin Euro ve bonuslar karşılığında, 1 yılı opsiyonluk 2 yıllık imza attı.

Sözleşme otomatikman 1 yıl daha uzadı

Beninli kalecinin sözleşmesinde 25 maç oynaması halinde sözleşmesinin 450 bin Euro karşılığında otomatikman 1 yıl daha uzayacağı da yer aldı. Farnolle, 34 maça çıktığı için sözleşmesi haliyle uzadı. Ancak Malatyaspor yönetimi oyuncunun üç adet taksidini ödemiyor. Bunun üzerine Fabien Farnolle, kulübe 16 Ağustos 2020'de kontratını fehetmeyi düşündüğünü belirterek kulüpten teklif istiyor. Ayrıca yeni sezon için bir çalışma programı da talep ediyor.

İlgini Çekebilir
Mallan'dan Yeni Malatyaspor isyanı: "Maaşlarımı alamadım"
Habere Git

Futbolcu cevap alamayınca ipleri koparttı

Kulüpten bir cevap alamayan futbolcu bunun üzerine 24 Ağustos'ta bir yazı daha yazıyor. Ama buna da bir cevap verilmeyince bu defa futbolcunun bir menajeri kulüple yazışmaya başlıyor.  Menajer, kulübün toplantıları gerekçisiz iptal ettiğini vurguladıktan sonra Yeni Malatyaspor'a cevap için 24 saat mühlet veriyor. Ancak yine cevap verilmiyor. Beninli kaleciye yanıt vermeyen Malatyaspor, bu esnana Ajrantinli kaleci Guido Herrera sözleşme yaptı.

Tacizle suçladı Erzurumspor'a imza attı

Fabien Farnolle, bu gelişmeden sonra "taciz ve ayrımcılık"a uğradığını iddia edip sözleşmesini feshediyor. 2 gün  sonra; 4 Eylül 2020'de Erzurumspor'a yarı fiyatına (yaklaşık 225 bin Euro'ya) imza atıyor. Bir yandan da Malatya'yı FIFA'ya şikayet ediyor. Davanın bağıtlandığı CAS da Farnolle'yi haklı buluyor. Beninli kaleci, davayı kazanınca sözleşmede yer alan "otamatikman uzar" şartının karşılığı olan oynamadığı 1 sezonun 450 bin Euro'sunu da alıyor. Ayrıca 122 bin 700 bin Euro da tazminat hakkı kazanıyor. Farnolle'nin 1 sezonluk maliyeti Malatya için 1 milyon 30 bin Euro civarında oluyor.

CAS, Malatyaspor'u cezalandırdı

Futbol yargısının son nihai karar mercisi olan Uluslararası Tahkim Mahkemesi-CAS, Yeni Malatyaspor'a yükümlülüğünü yerine getirmesi için 45 gün süre tanıyor. Fakat kulüp buna da riayet etmeyince 3 dönem transfer yasağı alıyor. Tüm bunlara bir kez daha bakıldığında yönetimin yanlış tutumu Yeni Malatyaspor'un kasasından hem yaklaşık 600 bin Euro fazla para çıkmasına neden oluyor hem de 3 dönem transfer yasağına...

İlgini Çekebilir
Yeni Malatyaspor açıkladı! İşte mali durum
Habere Git

Malatya'dan aldığının altıda birine gitti

İsmail Şayan, Yeni Malatyaspor'un 2019'da transfer ettiği Tunuslu orta saha Ghaylen Chaaleli için de çarpıcı bilgiler paylaştı. Malatyaspor, oyuncu ile yıllığı 745 bin Euro olmak üzere; 3 yıl için toplam 2 milyon 110 bin Euro garanti ücret ve bonuslar karşılığındanda sözleşme imzaladı. Faka bu ilişki 1 yılın sonunda bitti. Chaeleli, ülkesi Tunus'un Esperance Kulübü'ne Malatya'da aldığı paranın 6'da 1'e imaz attı! Öte yandan Yeni Malatyaspor, Ekvadorlu defans Arturo Mina ve Hollandalı orta saha Mithcell Donald ile de davalık olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler