1. Lig Futbol Kulüpleri Derneği TFF'ye Destek Verdi

Akın Ungan
29.03.2022 - 19:06 | Son Güncellenme: 29.03.2022 - 19:15

1. Lig Futbol Kulüpleri Derneği, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kuruluna destek verdiğini açıkladı. İşte detaylar...

1. Lig Futbol Kulüpleri Derneği TFF'ye Destek Verdi

1. Lig Futbol Kulüpleri Derneği, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulunun destekçisi olduklarını belirtti. Dernekten konu ile ilgili açıklama yapılırken, MHK ve TFF'nin hakemler hakkında verdiği kararın Tahkim Kurulu'nca bozulmasına da değinildi.

"Kendilerini destekliyoruz"

Dernekten hakemlerle ilgili yaşanan son gelişmeler konusunda yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"1. Lig Futbol Kulüpleri Derneği olarak TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulunun görevlerine devam etmesi ve özellikle pandemi döneminde gösterdikleri fedakar çalışmaların daha da geliştirilerek sürmesi konusunda kendilerini desteklediğimizi bir kez daha belirtmek isteriz."

"TFF'ye güveniyoruz"

"1. Lig Futbol Kulüpleri Derneği olarak TFF'ye olan güvenimizi belirtir ve üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu kamuoyunun dikkatine saygıyla sunarız."

"Önemli olan kişilerden ziyade sistemdir"

TFF Tahkim Kurulunun Spor Toto Süper Lig'de görev alamayacağı açıklanan hakemlerle ilgili kararının bozulmasına değinilen açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Bilindiği üzere o açıklamamızda Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanan yeni hakem kadroları ve gözlemcileriyle ilgili alınan kararlara saygı duyduğumuzu, yeni belirlenen hakemleri elimizden geldiği kadarıyla destekleyeceğimizi ve asıl önemli olanın kişilerden ziyade sistem olduğunu belirtmiştik."

"İstifa isteyecek kadar ileri gitmesini hayretle izliyoruz"

"Son olarak TFF'nin en üst kurulu olan Tahkim Kurulu tarafından verilen ve yeni kadroların belirlenmesiyle dışında kalan hakemlerin görevlerinin iade edilmesi hususundaki kararına ilişkin birçok yorum ve görüş bulunmaktadır."

"Bu görüşlerden bazılarının TFF başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulunun görevlerinden azillerini ve istifalarını isteyecek kadar ileri gitmesini hayretle izlemekteyiz. 1. Lig Futbol Kulüpleri Derneği olarak Türkiye futbol camiasını kaosa götürmeye çalışmanın ve kendi çıkarlarını uğruna Türk futbolunun dinamiklerine dinamit yerleştirmeye çalışmanın kimseye yarar sağlamayacağının bilinmesini isteriz."

Senin için hazırladığımız haberler