Adanaspor-Ümraniyespor maçında forma skandalı yaşandı!

Ali Bozkurt
30.10.2023 - 18:21 | Son Güncellenme: 30.10.2023 - 18:24

Geçtiğimiz günlerde Adanaspor-Ümraniyespor arasında oynanan Trendyol TFF 1. Lig maçında forma skandalı yaşandı. İki takımda aynı renklerle çıktı.

Adanaspor-Ümraniyespor maçında forma skandalı yaşandı!

Hüseyin ÖZKÖK – AJANSSPOR

Hafta sonu Trendyol 1. Lig’de Adana’da oynanan Adanaspor-Ümraniyespor karşılaşmasında bir forma skandalı yaşandı. Ev sahibi takımın 1-0 kazandığı karşılaşmada TFF’nin Sportif Ekipman Talimatı’na rağmen iki takım birbirine çok yakın iki renkte giydikleri formalarla müsabakaya çıktılar. 

Ev sahibi Adanaspor klasik turuncu formasını giyerken Ümraniyespor ise turuncuya çok yakın kırmızı bir formayla sahaya çıktı. Takımların ilk yarı boyunca bu şekilde mücadele etmelerinin ardından konuk Ümraniyespor, ikinci yarıya forma değiştirerek beyaz forma ile çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısında özellikle yardımcı hakemler ve karşılaşmayı televizyondan izleyenler formaları ayırt etmekte çok zorlandılar. 

Formalar ayırt edilemedi

Talimatlara ve uygulamalara göre iki takım ve maçı yöneten hakemin giydikleri formaların birbirinden ayırt edilecek renklerde olması gerekiyor. Kaleci kazaklarının ise rakip takıma benzer tonlarda olmaması ön koşul. 

TFF’nin Sportif Ekipman Talimatı Madde 4/1’de formaların uyguluğu konusu şu şekilde belirtiliyor. “Kulüpler tarafından yapılan seçimler sonrasında, formaların uygunluğu TFF tarafından incelenir. Seçilen formanın karışıklığa sebebiyet vermesi halinde, forma TFF tarafından aşağıda sıralamaya göre değiştirilir: 

1. Misafir takım kaleci forması 
2. Misafir takım forması, 
3. Ev sahibi kaleci forması, 
4. Ev sahibi takım forması, 

''Formalar TFF tarafından onaylanır''

Müsabakada giyilecek formalar TFF tarafından onaylandıktan sonra kulüplere bildirilir. TFF tarafından onaylanan forma setlerinin müsabaka organizasyon toplantısında 4.hakeme ibraz edilmesi ve müsabakaya onaylanan formalar ile çıkılması zorunludur.”

''TFF nasıl izin verdi?''

Şimdi merak edilen soru şu. İki takımın benzer renklerle sahaya çıkmasına TFF ve 4. Hakem nasıl izin verdi? Kulüpler maçlarda giyecekleri formaları öncelikle online sistem üzerinden TFF’ye bildiriyorlar. Oradan onay geldikten sonra maç öncesi yapılan eşgüdüm toplantısında da maçın 4. Hakemi bir kez daha formaları kontrol ediyor ve gerekirse takım yetkililerini talimata göre hareket etmeleri konusunda uyarıyor. 
Hem TFF’nin hem de maçın 4. Hakeminin dünkü maçta ortaya çıkan skandal duruma nasıl izin verdiklerini anlamak güç.

Senin için hazırladığımız haberler