Sırp Tenisçi Novak Djokovic, Avustralya Açık Öncesi Sezona Yenilgiyle Başladı

Orhan Gülek
02.01.2023 - 13:48 | Son Güncellenme: 02.01.2023 - 13:56

Kariyerinde 21 grand slam şampiyonluğu bulunan Sırp tenisçi Novak Djokovic, Avustralya Açık öncesi Kanadalı Vasek Pospisil'e 2-1 mağlup oldu. İşte detaylar

Sırp Tenisçi Novak Djokovic, Avustralya Açık Öncesi Sezona Yenilgiyle Başladı

AJANSSPOR - HABER

Kariyerinde 21 grand slam şampiyonluğu bulunan Sırp tenisçi Novak Djokovic, yeni sezona yenilgiyle başladı.

Djokovic, Vasek Pospisi ile partner oldu

16 Ocak'ta başlayacak sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık öncesi düzenlenen hazırlık turnuvası Adelaide Uluslararası 1'e katılan 35 yaşındaki tenisçi, çift erkeklerde Kanadalı Vasek Pospisil ile partner oldu.

Tomislav Brkic-Gonzalo Esco çifine mağlup oldular

Bosna Hersekli Tomislav Brkic ile Kolombiyalı Gonzalo Escobar, bir saat 29 dakika süren ilk tur mücadelesinde Djokovic-Pospisil çiftini 4-6, 6-3 ve 10-5'lik setlerle 2-1 mağlup etti.

Djokovic'e Avustralya Açık'ta büyük ilgi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olmayı reddetmesi nedeniyle geçen yıl düzenlenen Avustralya Açık'a katılmasına izin verilmeyen Djokovic, uzun bir aranın ardından yeniden geldiği ülkede maç sırasında tribünlerden büyük ilgi gördü.

Ne olmuştu?

Novak Djokovic, Covid-19 aşısı olmadığı için bu yılki turnuva öncesinde Avustralya'ya alınmamıştı. Djokovic, karara itiraz etse de başvurusu reddedilmiş ve tecrübeli tenisçi sınır dışı edilmişti.

Öte yandan Novak Djokovic, sezonun ilk grand slam turnuvası 2023 Avustralya Açık'a katılmak için geçtiğimiz gün ülkeye giriş yaptı. Djokovic'in ülkeye giriş yasağı kasım ayında kaldırılmıştı.

İlgini Çekebilir
Novak Djokovic Sınır Dışı Edilmeyi Asla Unutmayacak
Habere Git

Novak Djokovic'in kariyeri

Novak Djokovic, elde ettiği 9 kupayla Avustralya Açık tarihinin en başarılı tenisçisi konumunda bulunuyor.

Avustralya Açık, 16 Ocak'ta başlıyor

Teniste sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık, 16-29 Ocak tarihleri arasında Melbourne'de düzenlenecek. 2022'deki turnuvada tek kadınlarda Ash Barty, tek erkeklerde ise Rafael Nadal şampiyonluğa ulaşmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler