1 puanı kurtarmak!

15.02.2016 - 14:29 | Son Güncellenme: 15.02.2016 - 14:29

Kağıt üstünde herkes Beşiktaş'ın kazanmasını bekliyordu. Ama futbolun sahada oynandığını hatırlatmak lâzım. İkinci yarıya Beşiktaş'ın oyuncu değişikliğiyle başlamaması beni şaşırttı...

Abdullah Avcı'nın çalıştırdığı ve başarılı takım savunmasıyla bilinen Başakşehir, ilk yarıda Beşiktaş'a çok pozisyon verdi. Gomez'in gol vuruşlarındaki beceriksizliği sebebiyle ilk yarıda net fırsatlar siyah-beyazlılar adına kaçtı. Alman golcünün bulduğu pozisyonlar golle sonuçlansaydı sanırım herkes şu an farklı şeyler konuşuyor olurdu. Futbolda altın bir kural var ; atamayana atarlar.

Beşiktaş'ın özellikle ilk yarıda ortaya koyduğu futbolun kötü olduğunu düşünmüyorum. Ancak ; stoper mevkisinde yaşanan aksaklıklar ve formsuz Necip'in pozisyon bilgisi konusundaki eksikliği takımı defansif anlamda çok olumsuz etkiledi. Ofansif beceriksizlik ve defansif zaafiyet maçın çehresine Beşiktaş adına negatif etki eden faktörlerdi.

Yeni transferlerden Alexis Delgado'nun maçın henüz 6. dakikasında sarı kart görmesi ve daha temkinli oynamak zorunda oluşuna da dikkat çekmek lazım. Necip-Delgado ikilisiyle bu kadar. 25. dakikada yenilen gol sonrası Beşiktaş maçı rakip yarı alanda oynasa da skor üretememek ve soyunma odasına geride gitmek dezatanvajdı. Devreye 1-0 ile 1-1 gitmek arasında ne kadar fark olduğunu söylemeye gerek yok.

Şenol Güneş değişikliklerde gecikti...


Kağıt üstünde herkes Beşiktaş'ın kazanmasını bekliyordu. Ama futbolun sahada oynandığını hatırlatmak lâzım. İkinci yarıya Beşiktaş'ın oyuncu değişikliğiyle başlamaması beni şaşırttı. Olcay Şahan ve Gökhan Töre maçın içinde resmen kayboldu. Tam anlamıyla hayaleti andırıyorlardı. Gecikmiş olsa da yapılan doğru değişiklikler, Beşiktaş'ı maça ortak etti. Şenol hocanın değişikliklerde geciktiğini düşünüyorum.

"2-0 üstünlük yakalayan bir takım skoru neden koruyamaz?" sorusunu Abdullah Avcı ve öğrencileri de kendisine mutlaka sormalı. Beşiktaş'ın, Quaresma girdikten sonra artan arzu ve isteğini elbette yabana atmıyoruma lâkin ; Başakşehir takımının stratejisi sonucun böyle olmasındaki önemli nedenlerden biridir. Alınabilecek 3 puanı heba ettiler. Oturup kendileri adına hayıflanabilirler.

Futbolda 2-0 tehlikelidir...

2-0 gerçekten de çok tehlikeli bir skor. Üçüncü golü bulamazsanız ve 1 gol yerseniz maç yeniden başlar demektir. Yeniden başlayan maçta Beşiktaş, her daim formda golcüsü Cenk Tosun ve orta sahanın bel kemiği Atiba'nın golüyle 1 puanı kurtardı. Bakış açısına göre değişmekle birlikte maçın özeti benim için ; kazanılan-kurtarılan 1 puandır.

Olumsuzluklara rağmen alınan 1 puanı kıymetli buluyorum. Söz konusu 1 puanın önemi önümüzdeki dönemde daha iyi anlaşılacaktır. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında geçecek şampiyonluk yarışı birçok sürprize gebe. İpi göğüslemek için verilecek mücadele, bence heyecan verici olacak.

Hakemler konusuna pek girmek istemiyorum. Genel anlamda Süper Lig'de görev yapan hakemler, devre arasındaki seminerde konuşulan ve "ligin ikinci yarısında bu hatalar olmayacak" denilen hataları sıklıkla yapıyor. İdare eden(!) hakem sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Ayrıca hakem atamaları konusunda da dikkat çekici gariplikler var.

Bana ulaşabilirsiniz
@ekaralinc

Senin için hazırladığımız haberler