1. Uluslararası Down Plaj Futbol Festivali düzenlendi
Editör: Ajansspor
Son Güncelleme /
1. Uluslararası Down Plaj Futbol Festivali düzenlendi

Son 5 Haber

Antalyaspor A.Ş'nin yeni başkanı Mustafa Ergün oldu

VNL Ankara etabında Almanya’dan net galibiyet! Belçika’ya set vermedi

Farioli’den Alanyaspor’a vefa ziyareti! Hasan Çavuşoğlu ile bir araya geldi

Futbol dünyasını yasa boğan veda! Lucarelli'den Protti'ye duygusal mektup

ABD maçında ofsayt şaşkınlığı: ABD'liler Google'da ofsayt aradı
- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor

1. Uluslararası Down Plaj Futbol Festivali düzenlendi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Türk ve yabancı down sendromlu çocuklar, Plaj Futbolu festivalinde bir araya geldi.
Uluslararası Down Sendromlular Federasyonunca (UDF) Yalıkavak sahilinde 1. Uluslararası Down Plaj Futbol Festivali düzenlendi.
Türkiye ile KKTC, Kosova, Yunanistan, Almanya, Karadağ, İngiltere ve Arnavutluk'tan 60 çocuğun katıldığı etkinliğe, eski futbolcular İbrahim Yattara ve "Papen Mustafa" olarak bilinen Mustafa Kocabey ile Almanya Kadın Futbol Takımı da destek verdi.
UDF Başkanı Muhammet Abdullah Tuncay, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği 23 Nisan şenlikleri kapsamında düzenlediklerini söyledi.
Etkinliğe 8 ülkeden 60 çocuğun katıldığını anlatan Tuncay, "Amacımız, çok daha fazla ülkeyi Türkiye'de misafir ederek, down sendromu konusunda farkındalık oluşturmak." diye konuştu.
Trabzonspor'un eski oyuncusu İbrahim Yattara da çocuklarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Yaklaşık iki saat süren ve down sendromlu bazı çocukların yöresel kıyafetler eşliğinde halk oyunu da oynadığı etkinlikte keyifli anlar yaşandı.