TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Trabzonspor-Basel Maçının Ardından Konuştu

Burak Alaca
16.02.2023 - 23:55 | Son Güncellenme: 17.02.2023 - 00:13

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Trabzonspor-Basel maçının ardından "Omuz Omuza Türkiye" kampanyası ile depremzedelere destek vermeye devam edeceklerini duyurdu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Trabzonspor-Basel Maçının Ardından Konuştu

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor'un UEFA Konferans Ligi son 16 turu play-off maçında evinde İsviçre ekibi Basel'i 1-0 mağlup ettiği maçın ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi önemli açıklamalarda bulundu.

"Dayanışmanın en büyük örneğini yaşıyoruz"

Milletçe bu zor günlerde birbirimize kenetlenmeye başladığımızı vurgulayan Büyükekşi "Kaybettiğimiz canlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Milletçe dayanışma başladı. Özellikle bugün bu dayanışmanın en büyük örneğini yaşıyoruz. Valimiz, Kulüpler Birliği Başkanımız hepimiz bir aradayız. Bu dayanışma ve yardımlaşma sürecinde yeniden bir araya gelmiş bulunuyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, TFF kulüplerle sürekli istişare halinde, afet bölgesinde ne yapılabilir düşünüyoruz" dedi.

10 bin konteyner için "Omuz Omuza"

Başkan Büyükekşi afetzedeler için başlatacakları yardım kampanyasını "Trabzonspor'un oynadığı Basel maçı, birlikteliğin ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Bugün güzel bir sonuç alarak bu birlik beraberliği taçlandırmış olduk. Bunu daha iyi boyuta taşımak istiyoruz. 1 Mart 2023 Çarşamba günü, TFF'nin öncülüğünde, tüm kulüplerin katılımı ile uluslararası boyuta örnek bir kampanya başlatacağız. İsmi, Omuz Omuza Türkiye. Özellikle bu organizasyonun başta Süper Lig yayıncı kuruluşu beIN SPORTS olmak üzere tüm spor kanallarımızın bu tarihi ortak yayında bir arada olmasını arzu ediyoruz. Büyük Futbol Ailemizin tüm değerli kurumları ve fertlerinin katılımı ile 10.000 konteyner hedefiyle afetzede vatandaşlarımızın geçici barınma merkezlerinde sağlıkla konaklamalarını sağlayacak bir organizasyonu başlatıyoruz" cümleleriyle duyurdu.

İlgini Çekebilir
Abdullah Avcı: "Manevi desteği hissettik"
Habere Git

"Liglere devam etmelerini istiyoruz"

OHAL ilan edilmeyen şehirlerdeki ekiplerin ligden çelükilme talebine sıcak bakmadıklarını belirten Büyükekşi "Büyük futbol ailemizin tüm fertlerin katılımı ile 1000 konteynır sözü vermiştik. Bunu binlerce yapmak istiyoruz. Özellikle depremzede vatandaşlarımızın geçici barınma merkezlerinde sağlıklı konaklamalarını sağlayacak organizasyon başlatmak istiyoruz. OHAL ilan edilen şehirlerimizde kulüplerin çekilme taleplerini kabul ettik. OHAL dışında depremden etkilenen kulüplerle iletişim halindeyiz. Onların da ihtiyaçlarını dinliyoruz, çözüm olmak için çaba harcıyoruz ve liglerine devam etmelerini istiyoruz" dedi.

"Kampanyaya katılmaya davet ediyorum"

Tüm takımları Omuz Omuza Türkiye kampanyasına davet eden TFF Başkanı "Dünyadan da futbol ailesinin değerli üyelerini davet ediyoruz. Fenerbahçe formasıyla enkazdan çıkan vatandaşımıza sevinçten gözyaşı döken Trabzonsporlular, Galatasaraylılar, Beşiktaşlılar ya da enkazdan çıktığı anda 'En büyük Beşiktaş' diye bağıran evladımızın coşkusuyla sevinen Fenerbahçeliler, Galatasaraylılar, Trabzonsporlular ya da bugün yarın Fenerbahçe Stadı'nda kan bağışında bulunan tüm takım taraftarlarımızı birbirlerini stadyumda afet bölgesi için aynı bağış organizasyonu yapan tüm takımlarımızı başlatacağımız Omuz Omuza Türkiye kampanyasına katılmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Dertlerimize derman olacağız"

Omuz omuza tüm sorunlara derman bulunacağı mesajını veren Büyükekşi"Oluşan birlik ve beraberlik atmosferini daim kılmak için hep birlikte omuz omuza vereceğiz. Omuz omuza verip dertlerimize derman olacağız. Büyük futbol ailemizin tüm fertlerine teşekkür ediyorum" dedi.

İlgini Çekebilir
TFF Başkanı duyurdu! 5 takım daha ligden çekildi
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler