Aykut Demir, Maç Öncesi Savaşa Hayır Tişörtü Giymedi

Akın Ungan
27.02.2022 - 18:00 | Son Güncellenme: 27.02.2022 - 18:41

BB Erzurumspor-MKE Ankaragücü maçı öncesi Erzurumlu oyuncular Rusya-Ukrayna savaşına tepki gösteren tişört giydi. Aykut Demir ise bu kıyafeti giymedi.

Aykut Demir, Maç Öncesi Savaşa Hayır Tişörtü Giymedi

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto 1. Lig'in 27. haftasında BB Erzurumspor, evinde MKE Ankaragücü'nü konuk etti. Kritik karşılaşma 1-0 Ankaragücü galibiyeti ile sona erdi. Erzurum'da akşama, mücadele öncesi seremonide Aykut Demir'in, takım arkadaşlarının verdiği 'savaşa hayır' mesajına uymaması damga vurdu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile tüm dünya savaş karşıtı mesajlar vermeye başladı. Putin ve destekçilerinin kınandığı günlerde spor camiasında da birçok gelişme yaşandı.

Futbol da Rusya'ya savaş açtı

UEFA ve Schalke 04'ün Rus şirket Gazprom ile anlaşmalarını askıya alması, Rusya'ya yaşatılan yaptırımların başlangıcı olurken, Rus milyarder Abramovic'in, sahibi olduğu Chelsea'yi devretmek zorunda kalması da beraberinde geldi. Birçok kulüp ve sporcunun tepki içerikli mesajlar yayınladığı günlerde BB Erzurumspor ise MKE Ankaragücü maçına "Savaşa hayır" tişörtleri ile çıktı.

Seremonide 'savaşa hayır'

BB Erzurumsporlu oyuncuların Rusya-Ukrayna savaşına tepki gösteren tişörtler ısınmanın ardından seremonide de yer aldı. Oyuncular, maç öncesi bu mesajlarını yinelerken, tribünlerden de Ukrayna halkına destek geldi.

Aykut Demir tişört giymedi

Seremonide ise BB Erzurumspor kaptanı Aykut Demir'in, takım arkadaşlarının giydiği tişörtlerden kullanmaması dikkat çekti. Tecrübeli oyuncu, "Savaşa hayır" tişörtünü giymemeyi tercih etti.

Senin için hazırladığımız haberler