10 transfer 9 milyon; Ljajic tek başına 17 milyon Euro!

12.12.2020 - 15:59 | Son Güncellenme: 12.12.2020 - 16:33

Beişktaş, bu sezon 10 yeni isim kadroya kattı. Bu isimlerin 1 yıllık toplam maliyeti Adem Ljajic'in 4 yıllık maliyetinin yarısını ancak geçti. Hem sahada hem özel hayatında işleri yolunda gitmeyen Adem Ljajic, sakatlığı gerekçesiyle kritik Alanyaspor maçı kadrosuna da alınmadı.

10 transfer 9 milyon; Ljajic tek başına 17 milyon Euro!

Erdal CÖMERT-AJANSSPOR

Ekonomik olarak zor donemlerden geçen Beşiktaş yönetimi, 3.3 milyar lirayı aşan borcu sürdürülebilir bir noktaya getirmek için gece gündüz çalışıyor. Yönetim, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetimdeki konsorsiyum ile yapılacak yeni borç yapılandırma anlaşmasıyla nefes almak istiyor. (BEŞİKTAŞ MEKTUBU İMZALADI, ANLAŞMA YOLDA)

Diğer yandan kulüp bu sezon transfer harcamasında büyük bir tasarrufa gitti. Gökhan Gönül ve Caner Erkin gibi futbolcuları, 1 milyon Euro barajını mümkün olduğunca aşmamak için daha yüksek tekliflerde bulunmadı. Alınan yeni transfelerde kemerler sonuna kadar sıkıldı. Siyah  beyazlılar bu sezon 10 yeni isim kadroya kattı. Ve bu isimlerin 1 yıllık toplam maliyeti Adem Ljajic'in 4 yıllık maliyetinin yarısını ancak geçti!

Ne Çebi ne Yalçın Ljajic'i motive edemedi

Yönetim mali disiplin için kılı kırk yararken futbol takımıysa spor kamuoyunun "Şampiyonluk yarışı verecek kalitede değil" eleştirilerine karşın zirveden kopmadan yoluna devam ediyor.

Yönetim özverili, takım özverili... Ancak bir isim var ki, tam bir vurdum duymaz! Başkan Ahmet Nur Çebi'nin de teknik direktör Sergen Yalçın'ın da kendisiyle defalarca konuştuklarını söylemesine rağmen takıma dönmek ve banko olmak konusunda ortaya bir niyet ve çaba koymuyor.

Adem Ljajic'ten söz ediyoruz... Yeteneklerine kimsenin sözü yok ama o yetenekleri ortaya koyma konusunda kimseyi ikna edebilmiş değil. Geldiği günden bu yana siyah beyazlı takımla kimyası doğru düzgün bir türlü uyuşmadı. Buna mukabil takımın en maliyetli isimlerinden biri konumunda. (ADEM LJAJİC'İN ELİ BELİNDE ISINMA HABERLERİNİ OKUMAK İÇİ TIKLAYINIZ)

Ljajic'in maliyeti 16.8 milyon Euro

Beşiktaş, Ljajic'i 2018'de İtalya Serie A ekiplerinden Torino'dan sezon sonunda, bonservisinin satın alınması koşuluyla kiralık alındı. Beşiktaş, ilk yıl için 1 milyon 250 bin Euro kiralama bedeli ödedi. Sözleşmesinde ayrıca en az 17 maç oynaması halinde bonservisini alınacağı maddesi bulunuyordu.

Bu kriter yerine geldiği için Beşiktaş, 2018-2019 sezonu sonunda 6.5 milyon Euro karşılığında Sırp futbolcunun bonservisini satın aldı. Ljajic ise 31 Mayıs 2022'de sona erecek olan sözleşmesi çerçevesinde siyah beyazlılardan yıllık 2 milyon 250 bin Euro ücret almak üzere imza attı. Ljajic'in 4 yıllık ücret maliyeti 9 milyon Euro.

Buna 7 milyon 750 bin Euro'luk bonservis bedeli de eklendiğinde toplam maliyet 16 milyon 750 bin Euro'ya çıkıyor. Elbet bunun içinde puan başı primler yer almıyor. Peki 16.8 milyon Euro'luk maliyeti olan Ljajic bugüne kadar ne kadar katkı verdi?

10 yeni transfere bedel!

Beşiktaş bu sezon 10 dış transfer yaptı ve sadece 850 bin Euro bonservis bedeli ödedi. Bernard Mensah için 500 bin Euro bonservis bedeli, Valentin Rosier için 200 bin Euro kiralama bedeli ve Atakan Üner için de 150 bin Euro bonservis tutarı ödendi.

Bu 10  transferin bu sezon alacağı  toplam ücret ise; lira bazında alanlar da Euro cinsine çevrildiğinde yaklaşık 8 milyon 430 bin Euro. Bonservise harcanan tutar da eklendiğinde 10 transferin bir yıllık maliyeti 9 milyon 300 bin Euro civarında oluyor.

10 oyuncunun bonservisleriyle birlikte 1 yıllık maliyeti Adem Ljajic'in tek başına 4 yıllık maliyetinin yarısını ancak geçebiliyor!

10 yeni transferin Beşiktaş'a  1 yıllık maliyeti

  • Bernard Mensah-1.250 bin Euro
  • Valentin Rosier - 800 bin Euro
  • Atakan Üner- 500 bin lira
  • Gökhan Töre- Yıllık ücret 4 milyon lira
  • Francisco Montero- 800 bin Euro
  • Josef de Souza-1 milyon 300 bin Euro
  • Welinton- 850 bin Euro
  • Rachid Ghezzal-1 milyon Euro
  • Vincent Aboubakar-1.1 milyon Euro
  • Fabrice N'Sakala -850 bin Euro

İlk sezon iyi başladı devamı gelmedi

İlk sezonunda istatistiki olarak geçer not alsa da sonrası büyük bir hayal kırıklığı! Bu sezondan başlayalım: Bu sezon 1'i Avrupa, 5'i Süper Lig olmak üzere sadece 6 maçta forma giydi. Ama sadece 203 dakika! Maç başı yaklaşık 33 dakika demek bu! Bu 6 maçın sadece birinde ilk 11'de sahaya çıktı. Ve o maç da Beşiktaş'ın 4-1 kaybettiği Konyaspor maçı oldu. Bu maçta da sahada 68 dakika kalabildi.

Bu sezon henüz 90 dakika sahada kaldığı maç yok. 3 maçta yedek soyunsa da Sergen Yalçın tarafından şans tanınmadı. Ljajic'in tüm Beşiktaş kariyerine bakıldığındaysa 67 maçta forma giydiği görülüyor. Ve bu maçlarda 4 bin 772 dakika sahada kalan 29 yaşındaki oyuncu toplam 16 gol ve 21 asistlik katkı yaptı.

Sevgilisinden ayrıldı, dağıldı

Sakatlıkların yanı sıra büyük bir motivasyon kaybı yaşayan orta saha oyuncusu Adem Ljajic'in düşüşünde özel hayatında yaşadığı sıkıntıların başrol oynadığı belirtiliyor.  Medyaya da yansıyan haberlere göre  Sofija Milosevic ile yaşadığı ayrılık Ljajic'i bunalıma itti hatta alkol sıkıntısı da yaşar hale geldi.

Milosevic, ilişkisini futbolcu sevgilisinden,  onun işi gereği çok fazla seyahat ettiğini ve bundan ötürü mutlu olmadığı için ayrıldığın açıklamıştı. Ve bu ayrılıktan çok etklinen Ljajic'un futbola olan konsantrasyonu da çok azaldı.

Siyah beyazlı yönetim Sırp futbolcu kendini toparlayamazsa devre arasında satmak için çalışacak.

Adem Ljajic'in Beşiktaş'a Maliyeti

  • Bonservisine ödene para: 7 milyon 750 bin Euro
  • Yıllık ücreti: 2 milyon 250 bin Euro
  • 4 yıllık ücreti: 9 milyon Euro
  • Toplam maliyeti: 16 milyon 750 bin Euro

Adem Ljajic Beşiktaş kariyeri

  • 2020-2021 performansı:  6 maçta forma giydi. Toplam 203 dakika sahada kaldı.  Maç başına 34 dakika oynadı. Henüz gol ve asist katkısı yapamadı.
  • 2019-2020 performansı: 29 maçta forma giydi.  Toplam 1995 dakika sahada kaldı. Maç başına 69 dakika oynadı. 7 gol atıp 7 de asist yaptı.
  • 2018-2019 performansı: 32 maçta forma giydi. Toplam 2574 dakika süre aldı. Maç başına 80 dakika oynadı.  9 gol atıp 14 asist yaptı.

Takımdan ayrı çalışıyor

Beşiktaş'ın Aytemiz Alanyaspor ile oynayacağı kritik maçın kadrosuna alınmayan Ljajic, hamstring kas aralanması nedeniyle fizyorerapist eşliğinde takımdan ayrı çalışıyor.

Hamstring kas yaralanması nedir?

Hamstring kas grubu üç ayrı kastan oluşur. Bu kaslar insan bacağının arka bölümünde bulunur. Diz kapağı sınırından kalçaya kadar uzanan bölgede yer alır bu kaslar. Bu kas grubu insanın bacağını öne atmasını ve dizlerini kırıp çökmesini sağlar.

Futbolda hamstring yaralanması genel olarak adale yırtığı şeklinde gerçekleşir. Uyluk arkasında meydana gelen yırtıklardır ve insana bir kopma duygusu yaşatır. Daha hafif şekliyse kas çekmesidir. Esnekliğini yitiren kaslarda oluşan bir gerilmedir.

Adem Ljajic, Beşiktaş kariyerinde sakatlık nedeniyle bugüne kadar 16 maç kaçırdı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler