10 yıl sonra İstanbul'a geri dönecek olan Alonso, 8. virajı unutamıyor

Orhan Gülek
05.10.2021 - 20:13 | Son Güncellenme: 05.10.2021 - 23:20

Türkiye Grand Prix'sine 10 yıl sonra geri dönen çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso, İstanbul Park'ta yarışmak için sabırsızlandığını söyledi.

10 yıl sonra İstanbul'a geri dönecek olan Alonso, 8. virajı unutamıyor

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

2018 sonunda McLaren ile yollarını ayırdıktan sonra F1'e veda eden ve bu sezon Alpine takımıyla pistlere geri dönen çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso, 2011'den sonra ilk kez yarışacağı Türkiye'de, piste çıkmak için sabırsızlandığını söyledi.

"Türkiye Grand Prix'siyle ilgili güzel anılarım var"

Türkiye GP öncesi verdiği demeçte, İstanbul Park'a döneceği için mutlu olduğunu söyleyen İspanyol pilot Fernando Alonso "Türkiye Grand Prix'siyle ilgili güzel anılarım var. Burada hızlı virajların harika bir karışımı var ve geçiş yapmak mümkün. 8. viraj eşsiz bir viraj ve orayı modern F1 araçlarıyla geçmek için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.

2013 yılında Alp Dağları'nda geçirdiği talihsiz kayak kazası sonrası 7 yıldır komada bulunan efsane F1 pilotu  Michael Schumacher ile 2006 yılından Türkiye GP'de sıkı rekabete girdiğini hatırlatan Alonso, şöyle konuştu:

"Schumacher ile orada ilginç bir savaşa girdik"

"2006'da Schumacher ile orada ilginç bir savaşa girdik. Son turun son virajının çıkışına kadar arka kanadımdaydı. Türkiye pistinde yarışmayı seviyorum ve geri dönmek için sabırsızlanıyorum."

Fernando Alonso, F1'in en yaşlı ikinci pilotu

Alfa Romeo'nun 41 yaşındaki pilotu Kimi Räikkönen'dan sonra 40 yaşla Formula 1'in en yaşlı ikinci pilotu olan Fernando Alonso, bu sezon 58 puanla 10. sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler