100 maçta 7 kupa kazanıp kovulmuştu! İlk açıklama geldi

Orhan Gülek
05.03.2026 - 16:13 | Son Güncellenme: 05.03.2026 - 16:17

Flamengo ile büyük başarılara imza atan ancak en son alınan 8-0'lık galibiyete rağmen takımdan gönderilen teknik direktör Filipe Luis, ilk kez açıklamada bulundu.

100 maçta 7 kupa kazanıp kovulmuştu! İlk açıklama geldi

AJANSSPOR - HABER

Flamengo’da elde ettiği büyük başarılara rağmen görevine son verilen 40 yaşındaki teknik direktör Luis, ayrılığın ardından ilk kez konuştu. 100 maçta 7 kupa kazanarak kulüp tarihine geçen başarılı çalıştırıcı, yayımladığı veda mesajında flaş ifadeler kullandı.

Asla unutmayacağım bir sevgi

40 yaşındaki teknik adamın açıklaması şu şekilde:

"Bugün, yaklaşık 7 yıl boyunca evim olan kulübe, Clube de Regatas do Flamengo’ya veda ediyorum. Tarihe geçen başarılar, unutulmaz geceler ve asla unutmayacağım bir sevgi... Kazandığımız her kupa; emek, çalışma, cesaret ve her şeyden önce bu armaya duyulan sevginin bir sonucuydu. Bana bu başarılı dönemi yaşama fırsatı veren yönetime teşekkür ediyorum. Bu kadar iz bırakan bir yolculuk inşa etmem için bana duyulan güvene her zaman minnettar kalacağım."

Zor bir anı unutulmaz bir şeye dönüştürdünüz

Son olarak oyunculara ve taraftara seslenen Luis'in yönetim hakkında konuşmaması dikkatleri çekti.

İşte Luis'in oyuncular ve taraftarlar hakkındaki sözleri:

"Oyunculara sonsuz saygım var. Sizler devlersiniz. Karakter sahibi insanlar, adanmış profesyoneller ve saha içinde de dışında da şampiyonlarsınız. Başardığımız hiçbir şey, herkesin gösterdiği özveri ve birlik olmadan mümkün olmazdı. Bana verdiğiniz bu fırsat için size yalnızca teşekkür edebilirim. Bu, bir vedadan çok; hayatımın geri kalanında taşıyacağım saygı, sevgi ve birlik gösterisiydi. Zor bir anı unutulmaz bir şeye dönüştürdünüz. Bu formayı her gün onurlandırdığınız ve beni hem teknik direktör hem de bir insan olarak onurlandırdığınız için teşekkür ederim. Her zaman saygımı, hayranlığımı ve minnettarlığımı kazanacaksınız.

Başım dik ve vicdanım huzurlu bir şekilde ayrılıyorum

Ve taraftarlara… siz bunun ruhusunuz. Desteklediniz, coştunuz, acı çektiniz ve inandınız. Birlikte şampiyon olduk! Her tezahüratı, her alkışı ve hatta her eleştiriyi kalbimde taşıyorum; çünkü hepsi bu yolculuğun bir parçasıydı. İçim rahat, başım dik ve vicdanım huzurlu bir şekilde ayrılıyorum. Futbol döngülerden oluşur ve bizimkisi tarihi bir döngüydü."

İyi gidişat tersine dönmüştü

Flamengo, geçen sezon Libertadores Kupası, lig şampiyonluğu ve Brezilya Süper Kupası'nı kazanan 40 yaşındaki teknik adamın sözleşmesini Aralık 2027'ye kadar uzatmıştı.

2026'ya kötü başlayan Flamengo, geçen ay oynanan Brezilya Süper Kupa ve 2026 Güney Amerika Süper Kupa (Recopa Sudamericana) maçlarının hepsini kaybederken, ligde de çıktığı 3 maçın sadece 1'ini kazanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler