Alex de Souza ve Mesut Özil... 10'ların sonu aynı oldu!

Akın Ungan
25.03.2022 - 13:13 | Son Güncellenme: 25.03.2022 - 13:50

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın isteğiyle Mesut Özil'in kadro dışı bırakılması akıllara eski 10 numara Alex de Souza'yı getirdi. Brezilyalı futbolcu, Aykut Kocaman ile giriştiği güç mücadelesi sonucu takımdan ayrılmak zorunda kalmıştı.

Alex de Souza ve Mesut Özil... 10'ların sonu aynı oldu!

Ahmet UYKAN - AJANSSPOR

Fenerbahçe’de Mesut Özil ve Ozan Tufan’ın kadro dışı kalmasının yankıları sürüyor. Özellikle Mesut Özil’in kadro dışı bırakılması şok etkisi yaratırken, yıldız futbolcu için alınan bu karar akıllara sarı lacivertlilerin bir başka 10 numarası Alex de Souza’yı getirdi.

Alex'in 'Kocaman' problemi

Oynadığı başarılı futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Alex’in 8 yıllık Fenerbahçe kariyeri mutlu sonla bitmedi. Sarı lacivertli takımla 3 şampiyonluk yaşayan ve 2 kez gol kralı olan Brezilyalı yıldız, dönemin başkanı Aziz Yıldırım tarafından kadro dışı bırakıldı.

Alex, Aykut Kocaman'ı hedef gösterdi ve gitti

Sambacı, 30 Eylül 2012‘de oynanan Kasımpaşa maçında oyundan alındıktan sonra yedek kulübesi yerine tribünden maçı takip edince, adeta kendi sonunu hazırladı. Ardından deyim yerindeyse soğuk savaş yaşadığı teknik direktör Aykut Kocaman’ı hedef alan paylaşımlar yapan Alex’in sözleşmesi, 1 Ekim 2012’de karşılıklı olarak feshedildi.

Kimseyi Mesut edemedi

Alex’ten sonra bir türlü istediği 10 numarayı bulamayan Fenerbahçe, geçen sezonun devre arasında dünya futbolunda ses getiren bir transfere imza attı. Sarı lacivertliler, Alman Milli Takımı ile Dünya Kupası'nı kaldıran ve Arsenal’in maestrosu Mesut Özil’i renklerine bağladı.

Teknik direktörler Mesut Özil yüzündün zor durumda kaldı

33 yaşındaki yıldız futbolcu, sakatlığı nedeniyle eski formunu bir türlü yakalamayınca, takımda kendisine yer bulmakta zorlandı. Özellikle fizik kondisyon açısından yetersiz kalan Mesut Özil, çalıştığı teknik adamları da zor durumda bıraktı. Sırasıyla Erol Bulut, Emre Belözoğlu, Vitor Pereira ve İsmail Kartal, tecrübeli oyuncu nedeniyle sürekli eleştirildi.

İsmail Kartal çetin ceviz çıktı

En son oynanan Konyaspor maçında sahaya ilk 11’de çıkan Mesut Özil, 45 dakika boyunca bekleneni veremeyince İsmail Kartal tarafından devre arasında oyundan alındı. Hafta başında yapılan idmanda teknik direktör İsmail Kartal ile yeterli süre alamadığı için tartışan yıldız futbolcu, tecrübeli hocayı kızdırdı.

Kartal'dan yönetime rapor

Kartal, Başkan Ali Koç’a konuyu rapor halinde iletince, Mesut Özil ve ona destek veren Ozan Tufan süresiz kadro dışı bırakıldı. Fenerbahçe’nin iki takım kaptanı, ligin sonuna kadar takımdan ayrı olarak idman yapacak.

Ali Koç, Mesut Özil'e sinyali vermişti

Başkan Ali Koç, ligin 12. haftasında taraftarların kendisini protesto etmesi üzerine FB TV’de basın toplantısı düzenlemişti. Pereira ile Mesut Özil arasında yaşanan gerginlikle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Koç, yıldız futbolcunun ticari yatırımları nedeniyle saha içi konsantrasyonunu sağlayamadığını iddia etmişti.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Joachim Löw'den önce Almanya'dan transferi geliyor
Habere Git

"Fenerbahçe'ye konsantre olmalı"

Başkan Ali Koç, şunları söylemişti: "Mesut Özil haklı olarak daha sık oynamak istiyor. Pereira'nın Mesut'a karşı bir önyargısı yok. Mesut, aşık olduğu ülkesine döndü. Dünyayı kendisine ispat etmek istiyor. İyi olmasını, şampiyonluk kadar istiyorum. Artık ticari işleri bir kenara koyup, Fenerbahçe için yapacaklarına konsantre olmalı."

Senin için hazırladığımız haberler