Gabriel Jesus’tan Guardiola’ya Sitem: Artık Gülüyorum

Akın Ungan
30.09.2022 - 14:05 | Son Güncellenme: 30.09.2022 - 14:12

11 kupa kazandığı Manchester City’den Arsenal’e transfer olan Brezilya Milli Takım futbolcusu Gabriel Jesus, Pep Guardiola ve Mikel Arteta’yı karşılaştırdı.

Gabriel Jesus’tan Guardiola’ya Sitem: Artık Gülüyorum

AJANSSPOR HABER

Premier Lig’de Manchester City forması giyen Gabriel Jesus sezon başında 45 milyon Sterlin (bugünkü kurla 927 bin 450 TL) karşılığında Arsenal’e transfer oldu. Uzun süredir ligde istediği sonuçları alamayan başkent ekibinin ilk 7 haftada 18 puanla liderlik koltuğunda oturmasında büyük pay sahibi olan Brezilyalı futbolcu, City’den ayrılma nedenini açıkladı.

Sahte 9 isyanı

ESPN Brezilya’ya konuşan Jesus, Pep Guardiola’nın sisteminde City’de sahte 9 numara oynamak zorunda kaldığını söyledi. 25 yaşındaki futbolcu, “Bu Guardiola’nın futbol anlayışıydı ve talep ettiği şeydi. Bunu kabul etmek ya da etmemek size kalmış. Ancak kabul etmediğiniz takdirde takımdan ayrılman gerekiyor” dedi.

“Pep’e teşekkür ettim ve yoluma gittim”

Jesus, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu geçtiğimiz yıllarda kabul ettiğim bir durumdu. Ancak bir noktada kendime ‘Artık başka bir şey istiyorum’ dedim. Pep’e teşekkür ettim ve yoluma gittim.”

“Arteta ile yüzümde tebessümle oynuyorum”

Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta ile uyumu konusunda da açıklamalarda bulunan Jesus, “Arsenal’in oyun stilyle ilgili Arteta ile epeyce konuştuk. Birbirimizi tanıyorduk, benden ne talep ettiğini biliyordum. Artık sahada özgürüm, futbolu yüzümde bir tebessümle oynuyorum ve her zamankinden daha iyisini yapmak için çalışıyorum” dedi.

İlgini Çekebilir
Shevchenko'ya Covid-19 engeli, Kuntz'u getirdi
Habere Git

Gabriel Jesus City ile kupaları topladı

Gabriel Jesus, 2017 kış transfer döneminde Manchester City’ye, Brezilya ekibi Palmeiras’tan 27 milyon sterlin karşılığında transfer oldu. 5 sezon boyunca Guardiola yönetiminde oynayan Brezilyalı yıldız, 4 Premier Lig, 1 FA Kupası, 4 İngiltere Kupası, 2 İngiltere Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı. Mavilerle 241 maça çıkan forvet, 96 gol atarken 41 asist yaptı.

Arsenal ile harika başlangıç

Brezilya Milli Takımı’nda oynayan Jesus, Arteta yönetiminde Arsenal ile sezona harika bir başlangıç yaptı. 7 hafta sonunda topladığı 18 puanla lider olan Arsenal’de Jesus 4 kez topu ağlara gönderdi, 3 gole de asist yaparak katkı verdi.

Senin için hazırladığımız haberler