11 yıllık özlem bitiyor! Nihat Özdemir açıkladı...

26.02.2020 - 17:07 | Son Güncellenme: 26.02.2020 - 14:11

11 yıllık özlem bitiyor! Nihat Özdemir açıkladı...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, İzmir’e yakın zamanda bir milli maç vermek istediklerini ifade etti. İzmir’de neden milli maç oynanmadı? Kaç yıl sonra İzmir’de maç oynanacak? Bu sorular yanıt buldu.

Nihat Özdemir, İzmir’de açıklamalar yaptı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Milliyet ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Buluşması kapsamında İzmir’e geldi. Özdemir, burada milli maçların İzmir’de oynanması konusuna değindi.

Nihat Özdemir: ”İzmir’e bir milli maç vermemiz gerektiğine inanıyorum”

Özdemir, Ege Bölgesi'nin Türkiye’nin büyüklüğü içerisindeki payının az olduğunu düşündüğünü belirterek, "Ege Bölgesi önemli bir yer, sporda da bir zamanlar önemli yeri vardı. Bugün Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Göztepe’yi stadyumuyla, taraftarıyla önemli bir yere getirdi. Altay da iyi bir yola girdi. İzmirliler bizden bir milli maç istiyor. İnşallah İzmir’e bir milli maç vermemiz gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Nihat Özdemir: ”Bize uğurlu gelmişlerdi”

Özdemir ayrıca, davetleri için İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’e teşekkür etti. Özdemir, “Mahmut Özgener ile birlikte İzlanda maçı öncesi burada bir araya gelmiştik. 100’e yakın yönetim kurulu üyesini İzlanda maçına davet etmiştik. O maçı berabere bitirip 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası gruplarına direkt katıldık. Bize uğurlu geldiler. Yönetim kurulu üyelerini yine her maçımıza bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

11 yıllık hasret bitmiş olacak

Geçmişte pek çok tarihi maçı, uğurlu stat olarak anılan Atatürk Stadı'nda oynayan A Milli Takım, İzmir'de son olarak 11 Şubat 2009'da o dönem Drogba, Yaya Toure, Kolo Toure, Eboue gibi yıldızların forma giydiği Fildişi Sahilleri'ni konuk etmişti.

Mehmet Sepil’in Kulüpler Birliği Başkanı olması etkili oldu

Nihat Özdemir’in açıkladığı gibi eğer İzmir’de milli maç oynanırsa yaklaşık 11 yıllık özlem dinmiş olacak. İzmir’de milli maç oynanmama sebebinin stadyumların UEFA standartlarına uygun olmadığı belirtiliyordu. Bu arada İzmir’de maç oynanması noktasında Kulüpler Birliği Vakfı ve aynı zamanda Göztepe Başkanı olan Mehmet Sepil’in taleplerinin etkili olduğu öğrenildi.

Senin için hazırladığımız haberler