Yunanistan 72-71 Türkiye | Maç Sonucu - Özet

Akın Ungan
25.02.2022 - 20:52 | Son Güncellenme: 26.02.2022 - 00:52

FIBA Dünya Kupası Elemeleri B Grubu'nda Yunanistan ile Türkiye karşılaştı. Son anları heyecan verici geçen maçı son anda 72-71 Yunanistan kazandı. İşte detaylar...

Yunanistan 72-71 Türkiye | Maç Sonucu - Özet

FIBA Dünya Kupası Elemeleri B Grubu mücadelesinde Türkiye, Yunanistan ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Atina'da yapılan maçı Millilerimiz, 72-71 kaybetti.

Ne olduysa son 3 saniyede oldu!

Son hücuma 71-70 önde giren Türkiye, süreyi güzel şekilde eritti. Hücum süresinin son anlarında topu potaya fırlatan Millilerimiz, isabeti bulamadı. Yunanistan tarafından ribaund alındığında kalan süre yalnızca 3 saniyeydi. Hızla hücuma çıkmak isteyen Papanikolaou, kendi potasının önünde Samet Geyik'e takıldı. Maçın hakemleri pozisyonun sonunda faul kararı verdi. Yunan oyuncu, 2 serbest atışı da sayıya çevirdi.

B Grubu'nda son durum

Türkiye, Yunanistan karşısında aldığı mağlubiyet ile grupta ikinci sırada kaldı. B grubunda ilk maçını Belarus'a 84-70 kaybeden Ay-Yıldızlılar, ikinci maçını Büyük Britanya karşısında 84-67 kazanmıştı. Yunanistan ile ikinci maç ise 28 Şubat Pazartesi günü Sinan Erdem'de yapılacak.

Puan durumu

1 - Yunanistan - 3 maç, 2 galibiyet, 1 mağlubiyet

2 - Türkiye - 3 maç, 1 galibiyet, 2 mağlubiyet

3 - Belarus - 2 maç, 1 galibiyet, 1 mağlubiyet

4 - Büyük Britanya - 2 maç, 1 galibiyet, 1 mağlubiyet

Melih Mahmutoğlu: "FIBA, Türk Milli Takımı'na ne yapmak istiyor?"

Maçın ardından röportaj veren Melih Mahmutoğlu, hakemin çaldığı son düdüğe isyan etti. Kaptan, "Çok iyi mücadele ettik. Bu hakemleri sürekli konuşuyoruz. FIBA ne yapmak istiyor oyunculara, özellikle Türk Milli Takımı'na bunu bilmiyorum. Ancak bunun üstünde duracağız. Sonuçta burada emek var, burada çalınan faulü hayatım boyunca görmedim" dedi.

"Maçtan sonra hakemin yüzüne 'ayıp' dedim"

Sözlerine devam eden Melih Mahmutoğlu, "Üzülüyoruz, bu kadar gelmiş 3 saniye kala kendi sahanda hiçbir şey olmadan çalınan faul. Yazık, günah. FIBA'da olan bazı kimseler inşallah duyuyorlardır bunu. Sürekli FIBA'nın verdiği zarar var ortada. Hakeme maçtan sonra da yüzüne 'Ayıp' diye söyledim" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler