12 Dev Adam çifte zafer peşinde

16.02.2021 - 13:55 | Son Güncellenme: 16.02.2021 - 14:14

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 20 Şubat Cumartesi günü saat 17.00'de İsveç ve 22 Şubat Pazartesi günü saat 20.00’de Hırvatistan ile karşılaşacak. Başantrenör Orhun Ene, "Telafisi olmayan iki maça çıkacağız" derken, Melih Mahmutoğlu, “Bizden ne isteniyorsa parkede sergileyeceğiz” diye konuştu.

12 Dev Adam çifte zafer peşinde

AJANSSPOR - HABER

FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda kader maçlarına hazırlanan A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın hedefi ikide iki. 12 Dev Adam’ın kurmayları 20 Şubat Cumartesi günü saat 17.00'de İsveç ve 22 Şubat Pazartesi günü saat 20.00’de Hırvatistan ile oynanacak mücadeleler öncesinde basın karşısına çıktı.

Erken toplanmamız avantaj

Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene, bu kez önceki müsabakalara  göre daha erken toplandıklarının altını çizerek, “Yeterli antrenman yapma zamanımız var. Bizim için çok önemli maçlar olacak. Büyük bir mücadele bizi bekliyor. Telafisi olmayan iki maça çıkacağız. Bu nedenle hem fizik hem mental olarak hazır durumda olmalıyız. İlk penceredeki iki maçtan daha iyi, daha organize ve maçı daha iyi kontrol eden bir takım olarak sahaya çıkacağımıza inanıyorum” dedi.

Perilerden sonra sıra Devlerde

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) CEO’su Ömer Onan, “A Kadın Milli Takımımız, eleme müsabakalarının ardından 2021 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonasına katılma hakkını elde etti. A Erkek Milli Takımımız da önce İsveç ve sonrasında Hırvatistan ile oynayacağı maçları kazanarak FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası biletini cebine koyacaktır. Bu açıdan burada olan tüm oyuncularımıza, teknik ekibimize ve antrenörümüze sonsuz güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Maçlar Akatlar'da oynanacak

TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, “Hedefimiz mutlaka FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılmak. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Maçlarımızı Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde oynayacağız. Önce İsveç ardından da Hırvatistan ile karşılaşarak grup maçlarımızı tamamlayacağız. Müsabakalar seyircisiz olarak oynanacak. Organizasyonla ilgili de her türlü hazırlığımızı yaptık" şeklinde konuştu.

En kritik sınav İsveç'le

"Milletimizin desteğini her zaman arkamızda hissedeceğiz" diyen A Milli Takım Menajeri Kerem Tunçeri ise şunları kaydetti: “Özellikle Cumartesi günü oynayacağımız İsveç müsabakası, grubumuzdaki en kritik karşılaşma olacak. Bu grupta sayı farkları da çok önemli. Her iki müsabakada da elimizden gelen her şeyi ortaya koyacağız."

Melih Mahmutoğlu: Gerekeni yapacağız

Son olarak A Milli Takım kaptanı Melih Mahmutoğlu da “Antrenmanlarımız gayet verimli geçiyor. İlk maçımız olan İsveç karşılaşmasına kadar en iyi şekilde hazırlanacağız. Bizden ne isteniyorsa parkede sergileyeceğiz. A Erkek Milli Takımımızın asıl sahaya yansıması gereken ve gerçek karakteri olan savaşmayı, İsveç ile Hırvatistan maçlarında göstermek ve iki karşılaşmayı da kazanmak istiyoruz" yorumunu yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler