Belçika - Türkiye: 63-78 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
06.09.2022 - 15:53 | Son Güncellenme: 06.09.2022 - 16:58

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2022) olaylı Gürcistan maçından sonra Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, Belçika'yı 78-63 yendi.

Belçika - Türkiye: 63-78 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

FIBA 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2022) A Grubu 4. maçında Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, Belçika ile karşı karşıya geldi. 3. maçta Gürcistan karşısında yaşanan olayların ardından 12 Dev Adam, Belçika'yı 78-63 mağlup etti.

Gürcistan'ın acısı Belçika'dan çıktı

Gürcistan karşısında yaşanan maç saati krizi ve diskalifiye olan Furkan Korkmaz'a koridorda yapılan saldırının ardından 4. maçına çıkan Türkiye, Belçika karşısında odaklı oyunuyla dikkat çekti. Milliler Gürcistan'ın acısını Belçika'dan çıkardı.

 

12 Dev Adam'da öne çıkan isimler Alperen Şengün, Furkan Korkmaz ve Ercan Osmani oldu. Belçika'da ise Haris Bratanovic, Emmanuel Lecomte ve Alexandre Libert öne çıktı.

12 Dev Adam'dan dev oyun

Türkiye, maçın ilk çeyreğinde Belçika karşısında büyük oynadı. 12 Dev Adam, rakibine yalnızca 6 sayı verirken, karşı potaya ise 20 sayı kaydetti. Mücadeleye çok iyi başlayan milliler, ikinci çeyreğe 20-6 önde başladı.

Soyunma odasına 7 sayı önde gidildi

İkinci çeyrekte ise ilk periyottaki oyununu aratan Türkiye, hücumundan kaybetmese de savunmada problemler yaşadı. Belçika'nın 24 sayısına engel olamayan Türkiye, 17 sayı attı. 12 Dev Adam soyunma odasına 37-30'luk üstünlükle girdi.

İkinci yarı toparlandı

Türkiye, birinci çeyrekte bıraktığı performansı, ikinci yarıda devam ettirdi. Üçüncü periyodu 22-17 kazanan 12 Dev Adam, final bölümünü ise 19-16'lık üstünlükle bitirdi.

Ataman: "Bu galibiyet bizi Berlin'e taşıyabilir"

Maçın ardından değerlendirmede bulunan Başantrenör Ergin Ataman, "Bugün istediğimiz gibi oynadık. Savunmayı sert yaptık. Sadece 2. periyotta benchten gelenler aksadı. Aynı tempoda, aynı agresiflikte topu çok iyi çevirdik. Bugün oynanması gerektiği gibi oynadık. Bu galibiyet bizi Berlin'e taşıyabilir. Yarınki İspanya maçına odaklanacağız." dedi.

"Gerekli cevabı sahada verdik"

Ataman, Gürcistan maçında yaşanan maç saati tartışması, maç sonundaki olaylar ve Furkan Korkmaz'a yapılan saldırı hakkında sorulan soruyu ise "Bu konuda konuşmak istemiyorum. Biz bugün gerekli cevabı sahada verdik." şeklinde yanıtladı.

Şengün: "Almanya'ya mutlu gideceğiz"

Alperen Şengün ise "Gürcistan maçından sonra bizim için çok önemli bir maçtı. Maça çok sert başladık. Bir yerde sertliğimiz düştü. Ama sonra toparladık. Takım olarak çok iyi durumdayız. Her şey oturdu. Yarınki maça da hazırız. Onu da kazanıp, Almanya'ya mutlu gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Korkmaz: "Bugün kararlı duruşumuzu gösterdik"

Furkan Korkmaz, "Hazırlık döneminden itibaren en iyi ve istikrarlı oyunumuzu oynadık. Bugün kararlı duruşumuzu gösterdik. Bizim için çok önemli bir turnuva. Bizim için hedef hiçbir zaman şaşmadı. En iyi basketbolumuzu oynayıp, bugünkü gibi kararlı olursak Berlin'de de çok başarılı olacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

Larkin: "Son maçta başımıza gelenlerden sonra kazanmamız gerekiyordu"

Larkin, şunları kaydetti: "Bizim için büyük bir galibiyet. Son maçta başımıza gelen olaylardan uzaklaşmak için bugün kazanmamız gerektiğini biliyorduk. Sahada yanıt verdik ve 40 dk boyunca oyunu domine ederek büyük bir galibiyet aldık. Tüm kötü şeylerden sonra bir araya geldik ve savaşarak kim olduğumuzu gösterdik. Bu galibiyet takım için önemliydi."

Senin için hazırladığımız haberler