12 dev adam son çeyrekte uyandı! Cedi Osman şov

Cüneyt Muharremoğlu
30.06.2021 - 07:40 | Son Güncellenme: 30.06.2021 - 07:52

Olimpiyat elemelerinde Türkiye-Uruguay ile karşı karşıya geldi. Cedi Osman'ın özellikle son çeyrekteki oyunu '12 dev adam'a 95-86'lık galibiyeti getirdi.

12 dev adam son çeyrekte uyandı! Cedi Osman şov

AJANSSPOR HABER

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Olimpiyat Elemeleri'ndeki ilk maçında Uruguay ile karşı karşıya geldi. Kanada'nın Victoria kentinde yapılan maça 12 dev adam iyi başladı. Özellikle 3 sayılık atışlarda yüksek bir yüzde tuttaran Milli Takim ilk çeyreği 27-22 önde kapadı. 

İkinci periyotta karşılıkla basketler oldu. Türkiye, zaman zaman farkı açsa da Uruguay geri dönmeyi başardı. İlk yarı 43-37 '12 dev adam'ın galibiyetiyle sona erdi.

Üçüncü periyotta Uruguay'da Jayson Granger'in üstün performansı vardı. Takımına hem sayı hem asist katkısı veren oyuncu, A Milli Takım'a zor anlar yaşattı.  Batista, Granger'a destek verince Uruguay iyi bir ivme yakaladı. Melih Mahmutoğlu ile direnen basketçilerimiz 3.periyodu 63-61 geride kapadı.

Cedi Osman yıldızlaştı

Son periyodun ilk kısmına yine Uruguay başladı. Bir ara farkı 7 sayıya kadar çıkaran Güney Amerika ekibinin karşısına Cedi Osman çıktı. Attığı sayılarla 12 dev adamı hayata döndüren Cedi Osman yaptığı asit ve ribaunt katkısıyla da Türkiye'ye hayat verdi. Maçın sonlarında yapılan taktik faulleri de değerlendiren A Milli takım karşılaşmadan 95-86 galip ayrıldı. Cedi Osman, maçı 27 sayı, 9 ribaunt ve 4 asistle tamamladı. Osman'a Alperen Şengün 17 sayı 7 ribaunt ve Melih Mahmutoğlu 10 sayı, 1 asistle destek verdi.

 Rakip Çekya 

B Grubu'nda yer alan Milli Takım, elemelerde Uruguay'dan sonra yarın sabah 5.35'de Çekya ile oynayacak. A Grubu'nda ise ev sahibi Kanada'nın yanı sıra Yunanistan ve Çin bulunuyor.   Gruplarını ilk 2'de tamamlayan takımlar, çapraz eşleşme usulüyle yarı finalde karşılaşacak. Yarı final müsabakalarında rakiplerine üstünlük kuran ekipler, adlarını finale yazdıracak. Final maçını kazanan takım, Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etme hakkı kazanacak. FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri'nde grup maçları, 1 Temmuz'da tamamlanacak. Yarı final maçı 3 Temmuz, final ise 4 Temmuz'da yapılacak.

Senin için hazırladığımız haberler