TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Milli Takımı Yine Yalnız Bıraktı

Ali Bozkurt
05.09.2022 - 13:25 | Son Güncellenme: 05.09.2022 - 16:16

Çin'deki 2019 Dünya Basketbol Şampiyonası'nı TV'den izleyen TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Eurobasket 2022'de saldırıya uğradığımız Gürcistan maçını da evden izledi.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Milli Takımı Yine Yalnız Bıraktı

AJANSSPOR HABER

2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, dün olaylı maçta ev sahibi ülkelerden biri olan Gürcistan'a iki uzatma sonunda 88-83 mağlup oldu. 12 Dev Adam böylece gruptaki üçüncü maçında ilk yenilgisini aldı. Maçta milli oyuncumuz Furkan Korkmaz ve Gürcü oyuncu Duda Sanadze kavga ettikleri için diskalifiye edildi. Yine koçumuz Ergin Ataman da ikinci uzatma bölümünde iki teknik faulle sahadan atıldı.

Başkanvekili Onan: Turnuvadan çekiliriz

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanvekili Ömer Onan, Gürcistan-Türkiye maçının ardından soyunma odası koridorunda da saldırıya maruz kaldıklarını açıkladı. Onan, Gürcistan polisinin kendilerine şiddet uyguladığını belirterek, "Eğer tüm kamera görüntüleri izletilmezse, ben Hidayet Başkan ile de konuştum, biz bu turnuvadan çekiliriz" dedi. Türkiye, maçta maçın süresinin 22 saniye eksik oynatıldığını da belirterek, kural hatası itirazında bulundu.

Başkan Gürcistan'da ilk üç maçta yok

Tüm bunlar yaşanırken gözler TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nu aradı. Başkan, grup maçlarının oynandığı Gürcistan'a gitmedi. En azından ilk maçta tribünde yoktu. Türkoğlu'nun Gürcistan'da neden millelerin başında olmadığını TBF İletişim Müdürlüğü'ne sorduk ancak bir geri dönüş alamadık. Hatırlanacağı üzere Türkoğlu, 2019'da Çin'de düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'na gitmemiş ve bu durum kamuoyunda tepki çekmişti.

İlgini Çekebilir
Gürcistan'da Furkan'a saldırı! Ömer Onan'dan görüntü tehdidi: "Turnuvadan çekiliriz!"
Habere Git

İspanya maçına gitmesi bekleniyor

Türkoğlu, Türkiye'nin 1 sayı farkla yenildiği ABD maçı sonrası NTV'ye bağlanarak, değerlendirmede bulunmuştu. Türkoğlu'nun maçı Cumhurbaşkanı ile birlikte TV'den izlediğini belirtmesi sonrası, kamuoyunda "Neden milli takımı yalnız bıraktığı" yönünde eleştiriler yapılmıştı. Dün akşam da 12 Dev Adam, Gürcistan maçında saha içinde ve saha dışında bir takım olaylara maruz kalınca Türkoğlu'nun neden turnuvayı yerinden izlemediği yine soruldu. Diğer yandan elde ettiğimiz bilgiye göre TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun Çarşamba günü oynanacak İspanya maçına gitmesi bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler