12 dev kulüpten UEFA ve FIFA'ya çağrı!

19.04.2021 - 16:21 | Son Güncellenme: 19.04.2021 - 16:25

Avrupa Süper Ligi’ni kuran 12 kulüp geri adım atmazken, organizasyonun ayrıntılarını görüşmek için FIFA ve UEFA’ya diyalog çağrısında bulundu. İşte detaylar...

12 dev kulüpten UEFA ve FIFA'ya çağrı!

AJANSSPOR-HABER

 

Futbol dünyasını sarsan  12 kulüp tarafından kurulan "Avrupa Süper Ligi" adlı yeni girişim, UEFA ve FIFA'ya diyalog çağrısında bulundu. 

Görüşme talebinde bulundular

Avrupa Süper Ligi tarafından FIFA Başkanı Gianni Infantino ile UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'e yollanan mektupta, söz konusu girişimin korunması için gerektiği takdirde yasal yollara başvurulacağı belirtilerek, "Organizasyonumuzun ayrıntılarını görüşmek ve futbol ekosistemindeki yerini belirlemek amacıyla FIFA ve UEFA ile görüşme talebinde bulunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

'Şampiyonlar Ligi'nin yerini doldurmayacağız'

Mektupta, UEFA'nın devam eden organizasyonlarının yerini almak niyetinde olunmadığı öne sürülerek, "UEFA Şampiyonlar Ligi veya Avrupa Ligi'nin yerini doldurmayı amaçlamıyoruz. Bu turnuvalar devam ederken, onlarla rekabet edecek yeni bir oluşum hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Süper Lig'de hangi kulüpler var

İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri, "Avrupa Süper Ligi" adıyla yeni bir girişim başlattıklarını duyurmuştu.

Yerel ligler Avrupa Süper Ligi'ne karşı

UEFA, FIFA, Avrupa Kulüpler Birliği, İngiltere Futbol Federasyonu, İngiltere Premier Lig, İspanya Futbol Federasyonu, La Liga, İtalya Futbol Federasyonu ve Serie A yönetimleri, bildiri yayımlayarak önde gelen kulüplerin ayrı lig kurma fikrine karşı çıkmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler