"12 numarayı yenen 10 numarayı da..."

24.02.2016 - 17:05 | Son Güncellenme: 24.02.2016 - 17:05

Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Çağla Büyükakçay'ın dünya 12 numarası Çek Lucie Safarova'yı yenmesine ilişkin, "10 yıl öncesinde yapılan planların sonucunu alıyoruz" dedi.

Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Katar Açık Kadınlar Turnuvası'nın 2. turunda organizasyonun son şampiyonu ve dünya 12 numarası Çek Lucie Safarova'yı 2-0 yenen Çağla Büyükakçay'ın bir ilki gerçekleştirdiğini vurguladı.

Bir Türk raketin, dünya sıralamasında ilk 20'deki bir tenisçiyi ilk defa mağlup ettiğine dikkati çeken Durmuş, bu tür başarıların uzun vadeli bir çalışmanın sonucu olduğunu ifade etti.

Durmuş, Çağla'nın Türk tenisi adına önemli bir başarı elde ettiğinin altını çizerek, "Kızımız her gün bir ilki başarıyor. Onun gururunu, onurunu bize yaşatıyor. Şunu söylemek isterim; 10 yıl öncesinde yapılan planların sonucunu alıyoruz. Adım adım hedeflerimize gidiyoruz. Bu da o hedeflerden bir tanesiydi" diye konuştu.

Hedeflerinin devam ettiğine işaret eden Durmuş, "Sporcularımızdan her gün bir ilk daha bekliyoruz. Çocuklarımız bu yönde çalışıyor. Projenin devamında başarı gelecekti, geliyor. Her gün üstüne koyarak daha iyisini yapmaya çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Durmuş, Çağla'nın 3. turda dünya 10 numarası İtalyan Roberta Vinci ile karşılaşacağını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Dünya 12 numarasını yenen, 10 numarayı da mağlup edebilir. Ben umutluyum, inanıyorum. Korta çıktıktan sonra şartların eşit olduğunu düşünüyorum. Elbette rakibimiz 2015 ABD Açık'ta final oynadı. Son dönemlerde formda olan gerçekten güçlü bir rakip. Ancak Çağla da gücünü gösterdi. Bu seviyede bir sporcu olduğunu kanıtladı. Kızımıza inancımız tam."
 

Senin için hazırladığımız haberler