12 ülke hayal mi olacak? Tek bir ev sahibi...

02.11.2020 - 23:04 | Son Güncellenme: 02.11.2020 - 23:38

12 ülkede yapılması planlanan EURO 2020'nin tek bir ülkede oynanması gibi bir durum ortaya çıkabilir mi? Avrupa futbolunun patronu UEFA bu konuyla ilgili yeni bir karar alabilir. Koronavirüs salgını sebebiyle 2021'e ertelenen EURO 2020'nin 12 ülkede yapılması planlanıyordu. Ancak koronavirüs salgınının Avrupa'daki seyri bu durumu değiştirebilir. Rusya, İngiltere ve Azerbaycan ile ilgili kararlar alınabilir. EURO 2020 tek bir ülkede mi düzenlenecek, sorusu yanıt bekliyor. Türkiye bir seçenek mi?

12 ülke hayal mi olacak? Tek bir ev sahibi...

Hasan BEGDİLİ-AJANSSPOR

Koronavirüs salgını sebebiyle 2021 yılına ertelenen ve 12 ülkede yapılması plananan 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı.

Ceferin gelişmeleri umutla takip ediyor

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, EURO 2020'nin halka pozitif enerji vermesi için olduğu gibi devam etmesi konusunda ısrarlı davranış sergiliyor. Bu sebeple Avrupa futbolunun patronu şu ana karar herhangi bir karar almadı ve turnuvanın planlandığı şekilde devam etmesi için gelişmeleri umutla takip ediyor.

Gelişmeler ya istendiği gibi olmazsa...

İngiliz basınında çıkan haberlere göre; UEFA, 12 ülke tarafından düzenlenecek ve finali İngiltere'nin Wembley Stadyumu'nda oynanancak organizasyonu tek bir ülkede düzenlemeyi ciddi bir şekilde düşünüyor.

Haberde favori ülkenin Rusya olduğu vurgulandı. Çünkü Rusya 2018 Dünya Kupası'nı düzenleyerek yakında zamanda böyle bir ev sahipliği deneyimi yaşadı. Ayrıca ülkedeki vaka sayısının Avrupa'nın diğer ülkelerine göre daha düşük seyretmesi Rusya'yı favori yapıyor.

İngiltere bir seçenek mi?

İngiltere ise turnuva için opsiyonlardan biri değil. Çünkü yakın zamanda İngiltere, 2. karantina dönemini ilan etti. Premier Lig her ne kadar devam edecek olsa dahi 12 farklı ülkede düzenlenmesi planlanan bir turnuvayı düzenlemeye hazır değil.

Azerbaycan bir seçenek olabilirdi ama...

Azerbaycan'ın da ev sahibi ülke olabileceği düşünülmüştü ancak Ermenistan ile aralarındaki savaş sebebiyle bu durum imkansız bir hal alıyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler