Gana- Uruguay Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta Ve Hangi Kanalda?

Ali Bozkurt
02.12.2022 - 10:01 | Son Güncellenme: 02.12.2022 - 10:17

2022 Dünya Kupası'nda grupların son maçları oynanıyor. Bugün Gana ile Uruguay karşı karşıya geliyor. Maç ne zaman ve hangi kanalda? İşte muhtemel 11'ler ve detaylar...

Gana- Uruguay Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta Ve Hangi Kanalda?

AJANSSPOR HABER

2022 Dünya Kupası'nda heyecanla beklenen maçlardan biri olan Gana ile Uruguay karşılaşması bugün oynanacak. Zorlu karşılaşma öncesinde 2010 yılında yaşanan son dakika pozisyonu hala gündeme gelmeye devam ediyor. 12 yıl sonra gerçekleşecek olan rövanş maçı ne zaman ve hangi kanalda olacak? İşte maçın hikayesi ve muhtemel 11'ler...

Gana- Uruguay Maçı Ne Zaman ve Hangi Kanalda?

Dünya Kupası'nda oynanacak olan Gana - Uruguay maçı 2 Aralık günü saat 18:00'da başlayacak. Karşılaşma TRT'den canlı olarak yayımlanacak. Ayrıca zorlu karşılaşmayı AJANSSPOR MAÇ MERKEZİ sekmesinden de canlı olarak takip edebilirsiniz.

Muhtemel ilk 11'ler

Gana: Ati-Zigi, Lamptey, Amartey, Salisu, Mensah, Partey, Samed, Kudus, A. Ayew, J. Ayew, Williams 

Uruguay: Rochet, Gimenez, Godin, Coates, Varela, Valverde, Bentancur, Vecino, Olivera, Nunez, Gomez

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a dünya devinden sol bek
Habere Git

''Ganalılar Şeytan diyor''

2010 Dünya Kupası Çeyrek finalde Suarez'in son dakikada eliyle topu çıkarması olayına basın toplantısında Ganalı gazeteci "Bazı Gana taraftarları, senin şeytan olduğunu düşünüyor ve seni emekli etmeyi dört gözle bekliyorlar" ifadelerine Suarez'den cevap geldi. İşte Suarez'in cevabı:

''Sorumlusu ben değilim''

Suarez ise buna cevap olarak, "2010'daki Gana maçında topu elimle kurtardım ama penaltıyı kaçıran ben değil, Ganalı futbolcuydu. Kırmızı kart gördüm ve Gana penaltı kullandı. Bunun sorumlusu ben değilim. Üzerinden 12 yıl geçti" dedi.

Neler yaşanmıştı?

2010 Dünya Kupası'nda Gana ile Uruguay karşı karşıya geldiği maçın son dakikalarında Luis Suarez,ağlara giden topu eliyle çıkardı. Hakemin kırmızı kart ve penaltı kararından sonra topun başına geçen Asomoah Gyan penaltıyı kaçırmıştı. Bunu üzerine Gana, turnuvadan elenen taraf oldu. 

İntikam zamanı

6 puanlı Portekiz'in turu garantilediği grupta, Gana'ya Uruguay karşısında galibiyet yetiyor. Karşılaşma berabere biterse, Güney Kore de Portekiz'i yenerse, ikincilik için averaj belirleyici olacak.

Fernando Muslera, Lucas Torreira ve Maxi Gomez'in kadrosunda yer aldığı Uruguay ise tek puanını 0-0 sona eren Güney Kore beraberliğiyle aldı. İkinci maçında Portekiz'i 2-0 yenildi.

Senin için hazırladığımız haberler