Galatasaray - Yeni Malatyaspor: 2-0 (Maç Sonucu - Özet)

Ali Bozkurt
18.04.2022 - 21:53 | Son Güncellenme: 18.04.2022 - 22:22

Süper Lig 33. haftasında Galatasaray, kendi sahasında Yeni Malatyaspor'u konuk etti. Sarı-Kırmızılılar karşılaşmayı 2-0 kazandı. İşte beIN maç özeti ve detayları...

Galatasaray - Yeni Malatyaspor: 2-0 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, kendi sahasında küme düşmeyi garantileyen Yeni Malatyaspor'u konuk etti. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın ikinci yarısında Cimbom, 2 dakikada 2 gol bulmayı başardı. Sarı-Kırmızılılar, karşılaşmayı 2-0 kazandı. İşte detaylar...

Çizgiden çıkan toplar

Karşılaşmanın ilk yarısında iki ekipte gol bulma çabasındayken savunma oyuncuları topu çizgiden çıkarmayı başardı. Karşılaşmanın 39. dakikasında Galatasaray, Pulgar'ın araya attığı pasta Babel ile gol poziyonu yakaladı. Babel, topu kalecinin üstünden ağlara göndermek isterken son anda Malatya stoperleri araya girerek topu çizgiden çıkardı. Karşılaşmanın 45. dakikasında ise Pulgar'ın yaptığı hata sonrası Yeni Malatyaspor, gol pozisyonuna girdi. Dicko'nun şutu Muslera'yı geçtikten sonra ağlara giderken son anda Nelsson, kayarak topu çizgiden çıkardı.

VAR'dan gelen gol

Galatasaray, 51. dakikada Kerem'in içeriye ortasında Halil'in şutu kaleciden döndü. Kaleciden seken topa kafa vuruşu yapan Berkan'da kaleci Abdulsamed'te takıldı. Abdulsamed'den seken top Babel'in önüne düştü ve tecrübeli oyuncu topu ağlara gönderdi. Orta hakem golü verirken yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Daha sonra VAR incelemesi yapılarak gol kararı geçerli sayıldı ve Galatasaray, 1-0 öne geçti.

40 saniye sonra 2 oldu

Galatasaray, Babel'in bulduğu gole sevinirken Omar, kaptığı topta Halil'e açtığı muhteşem orta ile Galatasaray ikinci golü buldu. Omar'dan gelen topta kaleci ile karşı karşıya kalan Halil, kafa vuruşu yaparak topu ağlara gönderdi ve Babel'in gol anonsu sırasında durumu 2-0'a getirdi.

18.451 taraftar takip etti

Süper Lig'in 33. haftasında Yeni Malatyaspor'u kendi sahasında konuk eden Galatasaray'da karşılaşmayı izleyen seyirci sayısı açıklandı. Nef Arena'da karşılaşmayı izleyen kişi sayısı 18.451 olduğu duyuruldu.

Torrent'e tepki

Galatasaray taraftarı sene sonu sözleşmesi bitecek olan Pulgar, Babel, Halil'in kadroda olmasına tepki gösterdiler. Sosyal medyada genç oyuncuların forma giymemesi ve sözleşmesi sona erecek oyuncuların oyunda olması gündem oldu. Taraftarlar Morutan, Barış Alper ve bazı genç oyuncuların küme düşmeyi garantileyen Yeni Malatyaspor maçında olmamasından dolayı Küme, Morutan, Barış Alper gibi konuları TT listesine çıkardılar.

Yeni Malatyaspor, ilk takım oldu

Galatasaray, deplasmanında mağlup olan Yeni Malatyaspor'da bir ilk yaşandı. Süper Lig'deki son 4 maçında gol bulamayan Malatya ekibi, 2019'dan (Ankaragücü) bu yana üst üstte 5 yenilgi alan ilk takım oldu.

Galatasaray, 4 dedi

Süper Lig'de bu sezon evinde üst üst üstte 3 karşılaşmayı kazanan Galatasaray, Yeni Malatyaspor karşılaşmasını da kazarak bu sezon ilk kez evinde üst üstte oynadığı 4 karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.

Maçtan dakikalar 


12. dakikada sağ tarafta topu alan Dicko’nun ceza sahası içine çalımlarla girerek yerden verdiği pasta Tetteh’in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Muslera’da kaldı.

17. dakikada ceza yayı önünden Kerem’in kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Abdulsamed kornere çeldi.

 

32. dakikada ceza sahası içine sol taraftan çalımlarla giren Halil’in vuruşunda top direğin yanından auta çıktı.

39. dakikada Pulgar’ın savunma arkasına attığı topla ceza sahası içine giren Babel’in yerden vuruşunda kaleye giden topu Malatyaspor savunmasında Awuku kornere gönderdi.

45+1. dakikada Tetteh'in ceza sahası içinde yaptığı vuruşta Galatasaray savunmasında Nelsson topu son anda çizgiden çıkarttı.

Senin için hazırladığımız haberler