Benzema Manchester City Karşısında Gol Attı! En Golcü Sezonu

Akın Ungan
26.04.2022 - 22:59 | Son Güncellenme: 27.04.2022 - 00:24

Real Madrid'in yıldızı Karim Benzema UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Manchester City'e 2 gol attı. Benzema en golcü sezonunu geçiriyor. İşte detaylar.

Benzema Manchester City Karşısında Gol Attı! En Golcü Sezonu

AJANSSPOR HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final mücadelesinde Manchester City ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Tüm sezon boyunca gösterdiği performans gibi bu maçta da City karşısında öne çıkan Madridli oyuncu, kaptan Karim Benzema oldu.

City 2-0 yaptı Benzema cevap verdi

Karşılaşmanın henüz ilk bölümünde skoru 2-0 yapan ev sahibi ekip Manchester City'e cevap, Real Madrid'in golcü oyuncusu Karim Benzema'dan geldi. Benzema, 33. dakikada farkı 1'e indirmeyi başardı.

Mendy, sol kanatta ceza sahasının hayli uzağından ortaladı. Penaltı noktasındaki Benzema rakibine rağmen gelişine vurdu, top kalecinin solundan yan direğe de çarparak ağları buldu.

 

City kaçtı Benzema panenka ile kovaladı

Maçın ilerleyen bölümünde City 4-2 öne geçti. 80. dakikada Real Madrid atağında yapılan orta City'nin savunmacısı Laporte'un eline geldi. Penaltı kararının ardından beyaz noktanın başına kaptan Benzema geldi. Fransız golcü, harika bir panenka vuruşu ile topu filelere gönderdi ve farkı tekrar 1'e indirdi.

Son 24 golün 14'ü ondan

Karim Benzema, Manchester City deplasmanında attığı goller ile bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kaydettiği 14. golüne ulaştı. Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'ndeki son 24 golünün 14'ü Fransız yıldızdan geldi. Ayrıca Benzema, PSG ve Chelsea maçlarında üst üste hat-trick'e imza atarak gündem olmuştu.

 

Şampiyonlar Ligi'nde gol kralı

Karim Benzema, City deplasmanında bulduğu 2 gol ile UEFA Şampiyonlar Ligi gol krallığı yarışında zirveye çıktı.

  1. Benzema - 14 gol
  2. Lewandowski - 13 gol
  3. Haller - 11 gol
  4. Salah - 8 gol

En golcü sezonu

34 yaşındaki Karim Benzema, bu sezon en fazla gol attığı dönemi yaşıyor. Tecrübeli yıldız, bu sezon 41. kez rakip fileleri havalandırdı. Benzema'nın daha önceki gol rekoru ise 2011/12 sezonunda kaydettiği 32 goldü.

Madrid'te 13 sezon, 600 maç!

Olympique Lyon altyapısından yetişen 19 Aralık 1987 doğumlu Benzema, 9 Temmuz 2009 tarihinde 35 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında İspanyol devi Real Madrid'e transfer oldu. City deplasmanında Madrid kulübü ile 600. maçına çıkan Benzema, 13. sezonunda 320 gol, 157 asist yaptı.

Mesut Özil: "Ballon D'Or'u Benzema'ya verin."

Fenerbahçe'de son dönemde kadro dışı bırakılan yıldız futbolcu Mesut Özil, eski takım arkadaşı Karim Benzema'nın futbolunu övdü. Twitter hesabından paylaşım yapan Özil, "Ne harika bir oyun! Ballon D'Or'u Benzema'ya verin." dedi.

İlgini Çekebilir
4-3'lük maçta dört dörtlük futbol
Habere Git

Benzema: "Asla pes etmeyeceğiz"

Karşılaşmanın ardından kameralar karşısına geçen Karim Benzema şunları söyledi: "Şampiyonlar Ligi'ni seviyoruz, asla pes etmeyeceğiz. Panenka? Kendime çok güveniyorum. Penaltı atmazsanız, kaçırmazsınız. Bernabeu'da bir sihire ihtiyacımız var, kazanacağız." 

Vinicius Junior: "La Liga, Şampiyonlar Ligi ve Ballon d'Or'u kazanır"

Maçın ardından takımının 2. golünü atan Vinícius Júnior ise "Benzema'yı anlatacak kelime yok. Umarım La Liga, Şampiyonlar Ligi ve Ballon d'Or'u kazanır." ifadelerini kullandı.

Carlo Ancelotti: "Kesinlikle Şampiyonlar Ligi'nin en iyisi"

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Fransız golcü için "Karim Benzema'nın Ballon d'Or'u kazanıp kazanamayacağını bilmiyorum ama kesinlikle Şampiyonlar Ligi'nin en iyi futbolcusu." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler