"14 senede her şeyimizi kaybettik"

10.08.2020 - 11:47 | Son Güncellenme: 10.08.2020 - 11:59

Galatasaray'ın eski yöneticisi ve başkan adaylarından Turgay Kıran, sarı-kırmızılıların gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Turgay Kıran, Galatasaray adına son 14 yılın çok kötü geçtiğini vurguladı. Kıran, Arda Turan transferi hakkındaki fikirlerini de açıkladı.

"14 senede her şeyimizi kaybettik"

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Turgay Kıran, sarı-kırmızılıların gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Arda Turan transferi için ne düşünüyor? Fatih Terim ile yönetimin iletişimi nasıl? Galatasaray'ın esas düşünmesi gereken konu hangisi? Turgay Kıran, canlı yayında tüm sorulara yanıt verdi.

Radyospor'da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Turgay Kıran'ın açıklamaları şu şekilde:

"Arda, bundan sonra bir Fatih Terim, Okan Buruk gibi olmalı"

- Sizinle aylar önce Arda Turan transferi gündeme geldiğinde konuştuğumuzda, 'Arda Turan'a bir şans daha verilmeli' demiştiniz. Arda Turan, transferi gerçekleşti. Arda Turan, sizce Galatasaray'da başarılı olabilecek ve verilen şansı iyi kullanabilecek mi?

Arda Turan transferinin gerçekleşmesi doğal. Fatih Terim, kadroda Arda'yı görmek istiyorsa aldırır. Madem takımı Fatih Terim'e emanet ettiniz, o zaman isteklerine karşılık verir, yaparsınız. Arda'nın er ya da geç Galatasaray'a geleceğini biliyorduk. Selçuk İnan'dan sonra takım içinde ağabeylik görevini üstlenecek. Kendisine kızıyoruz ama Türk futbolu adına önemli isimlerden biridir. Arda, çocukluk günlerini unutur. Unutmalı. Galatasaray'da nasıl bir Fatih Terim, Okan Buruk oluşmuşsa Arda da öyle olmalı. Bundan sonraki hedefi bu olmalı.

"Başkanlar örf ve adet bilmediği için her şeye karışabiliyor"

-Fatih Terim daha önceki başkanlarla bazı sorunlar yaşadı. Şu anki yönetimle aralarındaki iletişim nasıl? Gözlemleriniz neler?

Fatih Terim, eğer bir transferi istiyorsa bu iş olur. Yönetimin buna karışması zaten yanlış. Terim'in başarısıyla gurur duyup, onun başarısızlığı ile üzülüyorsunuz. Galatasaray gibi bir camiayı yönetmek kolay değil. Mustafa Cengiz ilk defa başkanlık yapıyor. Ünal Aysal, Fatih Terim'i kaybetmişti. Başkanlar, örf ve adetleri bilmediği için her şeye karışıyor. O zaman Fatih Terim'e ne gerek var? Kendisini ispat etmiş bir isim var görevde. Herkes birbiriyle bir yarış yapar, olan Galatasaray'a olur.

"Fatih Terim, gereken tedbirleri alır"

-Genç oyuncuları gelecek sene Galatasaray'da görebilecek miyiz?

Gelecek sene genç oyuncuları elbette görebiliriz. Fatih Terim, gereken tedbirleri alır. Yönetim de Terim'in aldığı kararları yönetmekle meşgul olur. İyi bir koordinasyonla birlikte başarı gelir. Buna inanıyorum. Galatasaray, büyük bir markadır.

"Galatasaray'ın geleceği düşünülerek transfer yapılmalı"

-Harcama limiti var ama kasada para var mı? Bu soruyu camia içinden soran isimler de oluyor. Galatasaray, kendisine tanınan harcama limitini nasıl kullanmalı?

Türkiye Futbol Federasyonu, harcama limitlerini bir hesap üzerinden yapıyor. Kulüplerin yararına olsun diye yapıyorlar diye düşünüyorum. Kulüpler harcama yetkisini iyi kullanmak zorunda. Galatasaray ne durumda? Borcu nerelere kadar geldi? Bunları çok yakında göreceğiz. Esas sıkıntı orada var. TFF nezdinde, Sportif A.Ş güzel yönetilmiş. Her şey iyi ayarlanmış. Ama umuyorum ki Galatasaray'ın geleceği düşünülerek transfer yapılır.

"14 senede her şeyi kaybettik"

- Geçmiş, geleceğe el feneri olabilir zaman zaman... Camiaya bir mesajınız var mı? Galatasaray'ın geleceği için neler söyler Turgay Kıran?

2004'te rahmetli Özhan Canaydın varken başkan adayı olmuştum. Karşısına çıkmıştım. O zaman 60 milyon dolar borç vardı. Faruk Süren döneminden kalanlar vs... Galatasaray'ın Ali Sami Yen'i, Riva'sı ve Florya'sı vardı. 2006'dan itibaren yani 14 senede ciddi borçlanma oldu ve her şey yitirildi. Bu başarısızlıklar kimin? Galatasaray'ın son 14 senesini idare eden kardeşlerimizi!  Galatasaray, 14 senede her şeyini kaybetmiş durumda. Bundan sonra başkan adayı olacak kişi, Galatasaray'ın geleceğini düşünmek zorundadır.

Senin için hazırladığımız haberler