14 yıl önceki sözü futbolda çığır açtı! Kural değişiyor...
Editör: Akın Ungan
Son Güncelleme /
FIFA Küresel Futbol Geliştirme Başkanı Arsene Wenger taç atışlarının ayakla kullanılmasını önerdi. Rıdvan Dilmen bu öneriyi 2008 yılında yapmıştı. İşte detaylar.

Son 5 Haber

Muğlaspor'dan kaleci transferi! Ekrem Kılıçarslan imzayı attı

Hikmet Karaman: "Iğdır FK olarak yeni bir oluşum içindeyiz"

Fenerbahçe'nin rakibi gündemine Galatasaraylı oyuncuyu aldı!

Beşiktaş, Fenerbahçe'nin kapısını çalacak! Yıldız futbolcu radarda...

Beşiktaş'ta Nübel transferinin perde arkasında yatan kriz!
- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
AJANSSPOR HABER
FIFA'da daha önce uzatma dakikaları, oyun durduğunda sürenin de durdurulması gibi birçok fikir tartışmaya açılmış ve IFAB'ın onayına sunulmuştu. Son olarak FIFA Küresel Futbol Geliştirme Başkanı Arsene Wenger, taç atışları ile ilgli bir öneride bulundu. Bu önerinin, 14 yıl önce Rıdvan Dilmen tarafından yapılmış olması dikkat çekti.
The Sun'ın haberine göre Arsene Wenger, taç atışlarının, top dışarı çıktıktan sonra 5 saniye içinde ayakla kullanılmasına izin verlmesini önerdi. Haberde Arsene Wenger'in, yeni gelecek bu kural ile oyunun daha da hızlanacağını düşündüğü belirtildi.
Arsene Wenger'in bu önerisini Rıdvan Dilmen günümüzden 14 yıl önce dile getirmişti. 2008 yılında NTV Spor'da futbol kurallarıyla ilgili hayalini açıklayan Rıdvan Dilmen, "Taç atışının ayakla kullanılmasını isterim" demişti.
