Froome tarihe geçti, zafere ulaştı!

22.07.2017 - 19:35 | Son Güncellenme: 22.07.2017 - 19:35

Fransa Bisiklet Turu'nda kazananı belirleyecek 20. etapta sürpriz yaşanmadı ve Chris Froome genel klasman liderliğindeki avantajını artırarak kariyerindeki 4. Fransa Bisiklet Turu zaferine ulaştı.

Bodnar ilk kez etap kazandı

Fransa Bisiklet Turu'nda 20. etap bireysel zamana karşı mücadelesine sahne oldu. Başlangıç ve bitiş noktasının Olympique Marsilya'nın stadı Velodrome olduğu 22 kilometrelik parkuru 28 dakika 15 saniyede tamamlayan Maciej Bodnar kariyerinde ilk kez Fransa Bisiklet Turu'nda etap kazandı. Polonyalının 1 saniye ardından parkuru tamamlayan vatandaşı Michal Kwiatkowski etabı ikinci sırada bitirirken, genel klasman lideri Chris Froome 6 saniye geride etabıtamamladı ve en iyi üçüncü zamanı elde etti.

Froome sarı mayoyu garantileyerek tarihe geçti

Genel klasmandaki rakipleriyle arasındaki farkı iyice açan Chris Froome, Paris'te bitecek son etap öncesinde en yakın takipçisi Rigoberto Uran'ın 54 saniye önünde yer alarak üst üste 3. Fransa Bisiklet Turu zaferini garantiledi. Tarihte bu başarıyı gösteren 5. sporcu olan Froome, bir kez daha genel klasman şampiyonluğu yaşaması hâlinde en çok Fransa Bisiklet Turu şampiyonluğu yaşayan bisikletçi unvanına ortak olacak.

20. etapta gösterdiği performansla Cannondale Drapac'ın Kolombiyalı bisikletçisi Rigobert Uran genel klasmanı ikinci sırada bitirmeyi garantilerken, bekleneni veremeyen AG2R'in Fransız bisikletçisi Romain Bardet üçüncü sıraya geriledi ve podyumdaki yerini sadece 1 saniyelik farkla korudu.

Fransa Bisiklet Turu'nda sprint finişine sahne olacak son etap yarın Montgeron - Paris arasında koşulacak.(Eurosport)

Senin için hazırladığımız haberler