1995-96 gibi... Erol Bulut ve Fenerbahçe'nin kader maçı

28.02.2021 - 08:41 | Son Güncellenme: 28.02.2021 - 17:49

Fenerbahçe haberleri... Süper Lig'in 27. hafta mücadelesinde Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut, Trabzon'da Trabzonspor ile kader maçına çıkıyor. Ligde alınan üst üste kötü sonuçlar sonrası Trabzon'da da alınacak bir yenilgi sonrası teknik direktör Erol Bulut'un durumu netlik kazanacak. İşte detaylar...

1995-96 gibi... Erol Bulut ve Fenerbahçe'nin kader maçı

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, 2020-21 sezonunun en kritik maçlarından birine Trabzonspor deplasmanında çıkıyor. Aslen Trabzonlu olan Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut için bu karşılaşma çok ayrı bir anlam taşıyor.

1995-96 sezonunda Şenol Güneş yönetimindeki Trabzonspor ile Brezilya ile Dünya Şampiyonluğu'nu kazanan Carlos Alberto Parreira'nın Fenerbahçesi şampiyonluk için yarışıyordu.

30. hafta maçları öncesi şampiyonluk yolunda Trabzonspor'un büyük avantajı vardı. Ancak bordo mavililer kendi sahasında Vanspor'a 1-0 yenilince iki takım arasındaki puan farkı 1'e düşüyordu. 32. hafta Trabzonspor, kendi sahasındaki maçta Fenerbahçe'ye yenilmediği takdirde son iki haftaya bu 1 puanlık farkla girecekti. Kazanması halinde Fenerbahçe'nin işi mucizelere kalacaktı. Trabzon kenti olduğu gibi bu maça odaklanmıştı.

5 Mayıs 1996'da iki takım sahaya çıktı. Maça fırtına gibi başlayan Trabzonspor ardı ardına pozisyonlar buluyor ancak o dönem 23 yaşında olan kaleci Rüştü Reçber'i bir türlü aşamıyordu. Daha sonra Fenerbahçe formasını da giyecek olan Trabzonsporlu Abdullah Ercan'ın 18. dakikada golü bordo mavilileri öne geçiriyordu.

Trabzon'da şampiyonluk şarkıları söylenirken ikinci yarının başında o sezon sonunda Fenerbahçe'den ayrılacak olan Oğuz Çetin'in frikikten ağlara gönderdiği top sarı lacivertlilere beraberliği getiriyordu.

Ve Erol Bulut oyuna giriyor

Trabzonspor gol üstüne gol kaçırırken kalede Rüştü Reçber devleşiyordu. Parreira, 80. dakikada çok kritik bir hamle yaptı. Sol bek pozisyonunda oynayan Halil İbrahim Kara'nın yerine Erol Bulut'u soktu. Erol Bulut oyuna girdikten iki dakika sonra, sol kanattan geliştirdiği atakta falsolu bir orta yaptı. Aykut Kocaman'ın vuruşuyla ağlara giden top Fenerbahçe'ye önce galibiyeti sonra şampiyonluğu getirdi.

Yine Trabzon yine Erol Bulut...

O gün golün asistini yapan Erol Bulut bugün Carlos Alberto Parreira'nın koltuğunda oturuyor. Bu maç öncesi lider Galatasaray'ın 6 puan gerisinde bulunan sarı lacivertlilerde olası bir puan kaybı taşları yerinden oynatabilir. Diego Perotti, Luis Gustavo, Sadık Çiftpinar ve yeni transfer İrfan Can Kahveci'nin sakatlığı nedeniyle olmayacağı mücadelede Erol Bulut, Göztepe maçında  oyundan alındığı sırada kendine tepki gösteren Caner Erkin'i kişisel tercihiyle kadroya dahil etmedi. Almanya'da doğan ancak Trabzonlu olan Erol Bulut'un kaderi yine bu Karadeniz kentinde oynanacak maçtan sonra şekil alacak.

Erol Bulut'un Fenerbahçe kariyeri

Erol Bulut, futbolcu olarak Fenerbahçe formasıyla 136 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 11 gol atan Bulut, 18 asist yaptı.  Teknik direktör olarak Erol Bulut, sezon başından beri sarı lacivertlilerin başında 29 resmi maça çıktı. 19 galibiyet almayı başaran teknik adam, 7 kez sahadan boynu bükük ayrıldı. 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

.

Senin için hazırladığımız haberler