19’luk Mussetti’yi Djokovic bile alkışladı!

07.06.2021 - 18:44 | Son Güncellenme: 07.06.2021 - 19:10

Novak Djokovic, Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda genç rakibi Lorenzo Mussetti karşısında 2-0’dan geri geldi. İtalyan tenisçi ise maçı tamamlayamadı.

19’luk Mussetti’yi Djokovic bile alkışladı!

AJANSSPOR-HABER

Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda Novak Djokovic ile Lorenzo Mussetti arasındaki maç dramatik bir sona sahne oldu. Tek erkeklerin 4. tur mücadelesinde net favori olarak sahaya çıkan 1 numaralı seri başı Djokovic, ilk 2 seti tie-break’ler sonunda 7-6’lık skorlarla kaybetti.

Djokovic elenmenin eşiğine geldi

Henüz 19 yaşında olan ve 76 numaralı seri başı konumunda bulunan İtalyan raket, güçlü rakibine adeta ecel terleri döktürdü. Ancak iki set sonunda soyunma odasına giden Djokovic muhteşem bir dönüşle 47 dakika içerisinde durumu 2-2’ye getirdi. 

Novak Djokovic'ten 47 dakikada geri dönüş

6-1 ve 6-0’lık setlerle yeniden maça ortak olan Sırp tenisçi genç rakibinin direncini kırdı. Bu arada sakatlık yaşayan Mussetti son sette de 4-0 yenik duruma düşünce maça devam edemedi ve korttan çekildi. 

Genç rakibini alkışlayarak uğurladı

Novak Djokovic kendisinin elini sıkan 19 yaşındaki rakibini büyük mücadelesinden dolayı alkışlayarak karşılık verdi. Bu sonuçla Djokovic çeyrek final vizesini almış oldu.  

 

Rakipleri çekilen 2 tenisçi çeyrek finalde eşleşti 

Sırp tenisçinin çeyrek finaldeki rakibi, bir başka İtalyan sporcu Matteo Berrettini oldu. Turnuvanın 9 numaralı seribaşı Berrettini de Roger Federer'in turnuvadan çekilmesi üzerine 4. turda sahaya çıkmadan çeyrek final biletini almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler