'2-0 da 2-3 de Sergen Hoca'ya yazar!'

19.09.2021 - 00:40 | Son Güncellenme: 19.09.2021 - 15:54

Beşiktaş'ın Antalyaspor'a karşı 2-0 geriye düştükten sonra 3-2 kazandığı maçta Sergen Yalçın'ın saha içi hamleleri ve değişiklikleri çok konuşuldu.

'2-0 da 2-3 de Sergen Hoca'ya yazar!'

Kartal YİĞİT- AJANSSPOR

Beşiktaş, temposu yüksek bir Şampiyonlar Ligi maçından çıkıp Antalya'ya geldi. Dortmund maçındaki tempoya ulaşmak için sakatlar veren siyah beyazlılar özellikle savunmada eksikti.

Sergen Yalçın'ın rotasyonu oyunu bozdu

Teknik direktör Sergen Yalçın, sakatların yanı sıra bir de rotasyona gidince ilk yarıda ne yaptığını bilmeyen bir takıma dönüştü Beşiktaş.

Sergen hoca panik yaptı

Maçın içinde Necip Uysal'ın sakatlanmasıyla Sergen Hoca, kendisine hiç yakışmayan bir panik yaşadı.  Oyuna Miralem Pjanic girerken Josef de Souza stopere, Mehmet Topal sağ beke geçti. Kariyeri boyunca sağ bek oynamamış Topal da sakatlanınca bu kez Rıdvan Yılmaz oyuna dahil oldu. Nsakala sağ beke geçti. Sergen Hoca'nın kafa karışıklığı sürerken Beşiktaş kalesinde üst üste iki gol gördü.

Devre arasında Sergen Hoca'nın aklı devreye girdi

Devre arası hem Beşiktaş'ın hem Sergen Yalçın'ın imdadına yetişti. 15 dakikalık arada Sergen Hoca sakinleşti ve oyunu döndüren müdahalesini yaptı. Kaptan Atiba stopere geçerken Josef de Sousa en etkili olduğu yere, orta alana geri döndü. Rachid Ghezzal ve Cyle Larin sahaya girerken etkisiz gözüken Kenan Karaman ve Gökhan Töre kenara alındı.

Erken gol takımı ateşledi

Sergen Hoca'nın sahada yaptığı değişiklikler meyvesini çabuk verdi. Rıdvan Yılmaz'ın ikinci yarının başındaki golüyle siyah beyazlıların maça alacağına dair inancı arttı. Bunalan Antalyaspor savunması hata yapmaya başlayınca önce beraberlik sonra galibiyet golü geldi. Çok zor başlayan Antalya deplasmanı Sergen Hoca'nın müdahalesiyle müthiş bir geri dönüşle bitti.

Antalyaspor kulübeden yeterli katkı alamadı

Antalyaspor cephesine bakarsak özellikle kulübeden yeterli katkıyı alamadılar. Ersun Yanal'ın Sergen Hoca'nın ikinci yarıdaki hamlelerine cevap vermesi yenilgiyi getirdi. İlk yarının sonunda oyundan ve skordan memnun olan taraftarların maçın sonunda Ersun Yanal'ı istifaya davet etmesi ise futbolun cilvesiydi.

Mert Günok takımı oyunda tuttu

Beşiktaş'ta maça damga vuran isimlere gelince ilk yarının son anlarında bu sezon ilk kez şans bulan Mert Günok, Haji Wright ile karşı karşıya kaldı. Pozisyonu çıkarmayı başaran Mert Günok, takımını oyunda tuttu. İkinci yarıda da başarılı müdahalelerde bulunan milli kaleci takımının üç puan almasına kritik bir rol oynadı.

Rıdvan Yılmaz inisiyatif aldı

Maçı çeviren isimler arasında sol bek Rıdvan Yılmaz da yer aldı. Daha önceki maçlarda, hatalı pas yapma endişesi yaşayan genç yetenek Antalya deplasmanında inisiyatif aldı. Attığı golün yanı sıra oyunuyla da karşılaşmanın gidişatını değiştiren isimlerdendi.

Ghezzal geri döndü

Beşiktaş'ı sevindiren bir başka gelişme, ikinci yarıda oyuna giren Rachid Ghezzal'in oyunuydu. Geçen yıl iki kupa alınmasında büyük rol oynayan Ghezzal sezona iyi başlamamıştı. Ghezzal, Pjanic'in gölgede kaldığı ve etkili olamadığı Antalya'da 45 dakikalık harika bir performans ortaya koydu. Takıma galibiyeti getiren golü atması da pastanın çileği oldu.

Maçın yıldızı Batshuayi

Siyah beyazlılarda maçın yıldızı ise tartışmasız Michy Batshuayi'ydi. İlk yarıda silik bir görüntü sergileyen Belçikalı, gol attı, gol attırdı ve asisitin asistini yaparak 3 golde de öne çıkan isim oldu.

Sınıfta kalan isimler: Salih Uçan, Kenan karaman ve Gökhan Töre

İyi isimlerin yanında bazı oyuncuların performansını da gündeme getirmek gerekiyor. Büyük ümitlerle transfer edilen Salih Uçan, Kenan Karaman ve geçen seneden beri bir türlü istenen seviyeye gelemeyen Gökhan Töre siyah beyazlılarda sınıfta kalan isimlerdendi. Bu şekilde oynamaya devam ederlerse üç ismin yedek kulübesinde bile yer bulması zor gözüküyor.

Son cümleyi de Oğuzhan Özyakup'a ayıralım. Uzun süredir forma şansı bulamayan Oğuzhan, oyunda kaldığı 20 dakikada olumlu işler yaptı ve uzun süre sonra ışık verdi.

Senin için hazırladığımız haberler