Anlaşma sağlandı! İşte Cedric Bakambu'nun yeni takımı...

12.01.2022 - 08:33 | Son Güncellenme: 12.01.2022 - 09:32

Bursaspor'un eski futbolcusu Cedric Bakambu'nun yeni takımı belli oldu. Adı Glatasaray ile de anılan yıldız futbolcu 2,5 yıllık anlaşma sağladı. İşte detaylar...

Anlaşma sağlandı! İşte Cedric Bakambu'nun yeni takımı...

Galatasaray'ın devre arası transferinde takıma katmak istedi ve İstanbul'da görüşme yaptığı ileri sürülen Cedric Bakambu'nun yeni adrebi belli oldu. 

Bakambu Marsilya ile anlaştı

Fanatik'in haberine göre; Krzysztof Piatek ve Dennis Man transferlerinden istediği sonucu alamayan Sarı kırmızıların gündeminde olduğu belirtilen 30 yaşındaki Kongolu futbolcu Fransız ekibi Marsilya ile anlaşma sağladı. 

2,5 yıllık anlaşma

Beijing Gouan'dan ayrılarak serbest kalan Bakambu, Marsilya'nın 2.5 yıllık sözleşme teklifini kabul etti. Büyük ölçüde anlaşma sağlanırken geriye sadece sağlık kontrolü ve birkaç ufak ayrıntının kaldığı belirtiliyor. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın gözdesine Göztepe'den açıklama geldi!
Habere Git

Daha önce İspanya kariyeri de olan Bakambu ile Marsilya Teknik Direktörü Jorge Sampaoli'nin İspanyolca yaptıkları görüşme sonucunda ikna olan Kongolu oyuncunun birkaç gün içinde Marsilya'da olması bekleniyor. 

 

Cengüz Ünder ile takım arkadaşı olacak

Bakambu Marsilya'ya transferi tamamlanması halinde, Fransız ekibinde forma giyen milli futbolcumuz Cengi Ünder'in takım arkadaşı olacak.

Cedric Bakambu kimdir?

Fransa'nın FC Sochaux takımında futbol hayatına başlayan Cedric Bakambu, 1 Eylül 2014 tarihinde, 1,18 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında, Süper Lig'de mücadele eden Bursaspor ile anlaşarak, Türkiye'ye geldi. 19 Ağustos 2015'de 7,5 Milyon Euro'ya Villarreal'e giden golcü, 17 Ocak 2018'de Çin ekiplerinden BJ Guoan'a tam 40 Milyon Euro'ya tansfer oldu.

Süper Lig'de ne yaptı?

Bursaspor'da 2014/15 sezonunda 39 maça çıkan Cedric Bakambu, tam 21 kez gol sevinci yaşadı.  Son olarak Çin'de forma giyen yıldız, oynadığı 13 maçta 5 kez fileleri havalandırırken, 1 asist yaptı.

Galatasaray'a geçirilerek Konferans Ligi'ne gitti

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray ile birlikte E Grubu'nda mücadele eden Marsilya, sarı kırmızılıların 12 puanla lider tamamladığı grubu Lazio'nun ardından 3. sırada bitirdi. Fransız ekibi bu sonuçla yoluna Konferans Ligi'nde devam edecek. 

 

Senin için hazırladığımız haberler