2 bin 200 sporcu yüzme yarışı'nda!

21.07.2017 - 13:39 | Son Güncellenme: 21.07.2017 - 13:39

 

Bu yıl 29. defa düzenlenecek organizasyonun Conrad Otel'de yapılan basın toplantısında, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, TMOK Başkan Yardımcısı ve Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta, Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) yetkilileri Doug Woodring ve Lexie Kelly ile Samsung Türkiye Başkanı DaeHyum Kim yer aldı.

Nihat Usta, yaptığı konuşmada birçok ülkeden yarışlara katılmak için talep olduğunu belirterek, "4 Ocak'ta kayıtlar başladı, Rusya 55 dakikada kotasını doldurdu ve 15 saat içerisinde bütün kayıtlar sona erdi. 68 kişiyle başladığımız yarışlarda bugünlere geldik. Dünyanın her yerinden insanların bu deneyimi yaşamasını istiyoruz." diye konuştu.

Organizasyonun sponsoru olan Samsung'un Türkiye başkanı DaeHyum Kim ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Spor insanları bağlayan bir dildir. Samsung olarak insanları bir araya getirmek ve barış mesajlarını Asya'dan Avrupa'ya iletme misyonu olarak değerlendiriyoruz. Dinamik ekonomisi ve genç nüfusuyla Türkiye'de bulunmaktan mutluyuz. Farklı kültürlerin buluşmasından dolayı gururluyuz."

Geçen yıl dünyanın en iyi açık su yüzme organizasyonu seçilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın ödülü ise basın toplantısı sonrasında verildi.

WOWSA Yönetim Kurulu Üyesi Lexie Kelly, ödülü TMOK Başkanı Uğur Erdener'e teslim etti.

Toplantıya katılan Doug Woodring ise dünya açık su yüzme sporunun tanıtılması ve turizm açısından organizasyonun büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

İstanbul'da 23 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek yarışlarda 2 bin 200 yüzücü mücadele edecek. Yüzücüler Anadolu Yakası'nda Kanlıca'dan başlayarak, Avrupa Yakası'nda Kuruçeşme'ye doğru kulaç atarak 6,5 kilometrelik parkurda birinci olmak için yarışacak.

Senin için hazırladığımız haberler