Alanyaspor - Yeni Malatyaspor: 2-1 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
01.05.2022 - 18:01 | Son Güncellenme: 01.05.2022 - 18:17

Süper Lig'de Alanyaspor ile Yeni Malatyaspor karşılaştı. Alanyaspor, maçı 2-1 kazanırken puanını 55 yaptı ve Avrupa yolunda umudunu devam ettirdi. İşte detaylar.

Alanyaspor - Yeni Malatyaspor: 2-1 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında Alanyaspor ile Yeni Malatyaspor karşı karşıya geldi. Avrupa'ya gitme yolunda mücadelesine devam etmek isteyen Alanyaspor, Yeni Malatyaspor karşısında 2-1 kazandı ve puanını 55'e yükseltti.

İlk yarıda mükemmel gol!

Yeni Malatyaspor karşılaşmanın 31. dakikasında Alanyaspor atağının son bulmasıyla kontra atağa çıktı. Topla buluşan Dicko, kendi ceza sahası önünden aldığı pozisyonu orta sahaya kadar dribling ile taşıdı.

Kalecinin önde olduğunu gören Nouha Dicko, orta saha yakınlarına kadar sürdüğü topu kaleye vurdu. Yaklaşık 65 metre boyunca düzgün bir şekilde Alanyaspor kalesine giden meşin yuvarlağa Alanyaspor kalecisi Yusuf müdahale edemedi ve top ağlarla buluştu.

İlk yarı Malatya'nın

Yeni Malatyaspor, Dicko'nun harika golü ile Alanyaspor karşısında 1-0 öne geçerken, mücadelenin ilk yarısında başka gol sesi çıkmadı. Malatya temsilcisi, soyunma odasına önde girdi.

Alanya 2 dakikada maçı çevirdi

Karşılaşmanın ikinci yarısına baskılı başlayan taraf Alanyaspor oldu. Alanya, 65 ve 66. dakikalarda bulduğu 2 gol ile maçı çevirmeyi başardı.

Candeias ile 1-1

Sol kanattan ceza sahasına giren Tayfur topu yerden penaltı noktasına doğru gönderdi. Candeias'ın gelişine sağ ayağıyla yaptığı vuruşta üst direğe de çarpan top ağlara gitti.

1 dakika sonra galibiyet golü

Candeias'ın golünden 1 dakika sonra Oğuz, Alanyaspor'u öne geçiren golü attı. 66. dakikada sol kanattan ceza sahasına sokulan Tayfur arka direğe doğru ortasını yaptı. Oğuz'un yakın direğe doğdu yaptığı kafa vuruşunda Abdülsamed'in müdahalesine rağmen meşin yuvarlak filelerle buluştu.

Alanyaspor bu galibiyetin ardından puanını 55 yaparak, Avrupa kupalarında mücadele etme yolunda umudunu devam ettirdi.

Senin için hazırladığımız haberler