2 Lig'de başkanlardan tek ses: Bir yetmez iki olsun!

İsa Kethüda
22.05.2021 - 13:44 | Son Güncellenme: 22.05.2021 - 13:58

Kırşehir Belediyespor başkanı Mustafa Bulut, Kocaelispor Başkanı Engin Koyun ve Trabzon Hekimoğlu FK Başkanı Celil Hekimoğlu, Radyospor'a konuştu. İşte detaylar.

2 Lig'de başkanlardan tek ses: Bir yetmez iki olsun!

Nazım TÜRKNAS / Volkan YILMAZ - AJANSSPOR

1. Lig'e çıkan son takım olmak için 2. Lig Play-Off yarı finalinde oynayan kulüplerinin başkanları Radyospor'da yayınlanan Üçleme programına konuk oldu.

Süper Lig'den 4 takımın düşmesi nedeniyle gelecek sezon 1. Lig'de BAY hafta uygulamasının geleceğine dikkat çeken başkanlar, finalistlerin üst kümeye çıkarılması durumunda bu durumun engelleneceğini belirtti.  

Başkanların açıklamaları şu şekilde:

Kırşehir Belediyespor Başkanı Mustafa Bulut: Finale kalacağımıza inanıyorum

Kırşehir Belediyespor başkanı Mustafa Bulut, şu anda bulundukları konumdan memnun olduklarını ve öncelikli hedeflerinin de finale kalmak olduğunu söyledi. Bulut, "Ligi 3. sırada tamamladık, mutluyuz ve finale çıkacağımıza inanıyoruz. Biz tüm kulüp çalışanları ve futbolcular, şehir, hepimiz bir aile olduk. İlk günden bugüne kadar inancımızı diri tuttuk. Geçen yıl son 6 hafta kala lig tescillenmişti, bu sezon da başarıyla tamamladık. İnşallah finale kalacağımıza da inanıyoruz" diye konuştu.

Bulut, gelecek yıllara daha sağlıklı bir Kırşehir Belediyespor bırakabilmek için borç yapmadıklarını ve bu yüzden transferleri, mali durumları sürekli olarak ince eleyip sık dokuduklarını belirtti.

Bulut şöyle konuştu: "Bizim esnaf odalarından, ticaret odalarından, iş dünyasından kurulu bir yönetim kurulumuz var. İyi transferler yapıyoruz ve çok ince eleyip sık dokuyoruz. Çünkü biliyorsunuz ülkemizdeki kulüpler borç batağında. Biz de o batağa batmamak adına bu sezon çıksak da çıkamasak da aynı anlayışımızı sürdüreceğiz ve hiçbir borç bırakmadan ilerlemeye devam edeceğiz."

Kocaelispor Başkanı Engin Koyun: Hedef Süper Lig

Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, şu anki ilk hedefin TFF 1. Lig'e çıkmak olduğunu ancak kendisinin temel hedefinin yeniden Süper Lig'e dönmek olduğunu belirtti.

Koyun şunları söyledi: "Şu an ligin çok üzerinde bir takım kurduk. Tecrübeli ve genç oyuncuları harmanladık. İyi bir hava yakaladığımızı düşünüyorum. Bu havayla da TFF 1. Lig'e çıkmak istiyoruz. Fakat benim kendi hedefim, Süper Lig'e çıkıp burada kalıcı hale gelmek. Umarım bu hedefler birer birer gerçek olur."

Her şeyden önce mali disipline çok önem veren Engin Koyun, "Kocaelispor kulübü mali açıdan tüm ülkeye ders olacak niteliktedir. Bizim şu an kimseye, en ufak bir kuruş borcumuz yok çünkü her daim önceliğimiz mali disiplin oldu ve olmaya da devam edecek. Bugün başarılı olmak için borç bırakırsak yarınlara zarar veririz. Bu yüzden mali disiplin, mali disiplin, mali disiplin diyoruz" dedi.

Diğer kulüplerle de güzel bir aile ilişkisi kurduklarını belirten Engin Koyun; "Tüm kulüplerimizin yönetimlerine teşekkür ediyorum. Hep birlikte güzel bir aile ortamı oluşturduk, herhangi bir sorun yaşamadık. Hekimoğlu, çok güzel bir kulüp ancak Kocaelispor'umuz çok büyük bir camiadır ve her zaman da hedefleri olan bir camiadır. Bu şehrin ve bu takımın buralara layık olmadığını tüm kamuoyu çok iyi biliyor. Biz de layık olduğumuz yerlere ilerlemek istiyoruz. Bu maçı alıp finale kalacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.  

Finalde Sakaryaspor'la karşılaşmayı dilediklerini belirten Koyun şunları söyledi: "Futbol taraftarla güzel ve komşumuz Sakaryaspor'un taraftar kitlesi de bilinmekte. Gönlümüz istiyor ki hem kırmızı hem beyaz grubun finalisti, 1. Lig'e çıkarılsın. Federasyon'dan da böyle bir talebimiz olacak çünkü bu şekilde olması zor."

Trabzon Hekimoğlu  FK Başkanı Celil Hekimoğlu: Finalistlerin çıkarılmasını istiyoruz

Trabzon Hekimoğlu FK Başkanı Celil Hekimoğlu, play-off süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu ve Federasyon'dan bir taleplerinin olduğunu belirtti. Hekimoğlu, "Biz Kocaeli'ye karadan gitmiştik bu yüzden yorucu oldu maç da çok stresliydi. İnşallah rövanşı alır ve finale kalırız. Lig boyunca da çok zor bir lig olmadığını düşünüyorum ama statünün zor olduğu kanaatindeyim çünkü 20 takımın olduğu yerde 1 takımın şampiyon olması hiç uygun değil. Federasyon'dan da bunu isteyeceğiz. Çünkü şu an şu 4 yarı finalistten hangileri çıkamasa yazık olacak" dedi.

Hekimoğlu FK’ya  sürekli proje takımı denmesi hakkında da bilgi veren Celil Hekimoğlu şöyle konuştu:

"Proje takımı dedikleri 3 yıl önce doğruydu. Biz bu 3 yılda projelerimizi tamamladık ve fabrika gibi bir altyapı kurduk, aynı zamanda tesislerimizi bizzat Milli Takımlar Teknik Direktörümüz Şenol Güneş geldi ve 'Süper Lig'de böyle tesis yok' dedi. Bizim artık projemiz bitti, biz direkt olarak bir Trabzon takımıyız. Biz Hekimoğlu 1. Lig'de, Trabzonspor'da Süper Lig'de olsun istiyoruz. Yani ilk hedef olarak 1. Lig'de kalıcı olmak istiyoruz. Sonrasında Süper Lig neden olmasın? Trabzonspor ile oyuncu transferleri konusunda da birlikte hareket ediyoruz."

Play-off'ta finale kalmaları halinde rakip olarak Sakaryaspor'u görmek istediklerini belirten Hekimoğlu, "Ben finalde Sakaryaspor'u finalde rakip olarak görmek istiyorum. Çünkü Sakaryaspor camiası, büyük camiadır ve büyük camialarla oynamak her zaman daha iyidir diye düşünüyorum. Kırşehirspor gelirse, işimizin daha zor olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler