2. Lig'den Şampiyonlar Ligi'ne! Baş döndüren çıkış...

Akın Ungan
23.09.2023 - 18:48 | Son Güncellenme: 23.09.2023 - 18:56

Alman ekibi Union Berlin'in 2'inci ligden başlayarak, Şampiyonlar Ligi'nde Santiago Bernabeu'nun çimlerine kadar uzanan serüveni... İşte tüm detaylar.

2. Lig'den Şampiyonlar Ligi'ne! Baş döndüren çıkış...

AJANSSPOR HABER

Union Berlin bundan 5 yıl önce, 2018-2019 sezonunda Almanya 2. Ligi'nde yer alıyordu. Sezonu 57 puanla 3. sırada tamamlayan Union Berlin, Play-Out oynamaya hak kazandı. Stuttgart ile Play-Out mücadelesi veren Urs Fischer ve öğrencileri, Bundesliga'ya çıkmayı başardı.

Bundesliga'da ilk sezon

Bölgesel Lig'den başlayarak basamakları teker teker çıkarak yükselen Union Berlin için 2. Lig'deki başarının ardından sırada Bundesliga vardı. Kulüp tarihinde ilk kez Bundesliga'da mücadele etmeye hak kazanan Union Berlin, ilk sezonunda 18 takım arasında 41 puan toplayarak ligi 11. sırada tamamladı.

Avrupa kupalarına ilk adım

2020-2021 sezonunda, Bundesliga'ya yükselmesinden yalnızca 2 sezon sonra, Union Berlin Avrupa kupalarına katılmaya hak kazandı. Konferans Ligi'nde mücadele eden Alman ekibi, önce Play-Off turunu geçti sonra kendini gruplarda denedi. 

İlgini Çekebilir
City'den müthiş gol! Nottingham topa dokunamadı...
Habere Git

Feyenoord, Slavia Prag ve Maccabi Haifa'nın yer aldığı E grubunda 7 puan toplayan Almanlar, ilk Avrupa Kupası serüvenine grup aşamasında veda etti.

Ligdeki başarı ve Devler Ligi

2.Lig'den gelerek tırmanışını sürdüren Union Berlin, 2022-2023 sezonunu 62 puanla 4. sırada tamamladı ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Devler Ligi'nde Real Madrid, Napoli ve Braga'nınn grubunda mücadele eden Alman ekibi, tarihinin ilk Şampiyonlar Ligi serüveninde zor bir grupta mücadele ediyor.

Kulübün sahibi taraftardır

Büyük şirketlerin ve yatırımcıların gölgesinden uzakta, yalnızca öz kaynaklarıyla sınırlı bir ekonomiye sahip olan Union Berlin'in en büyük destekçisi taraftarı. Kulüp tamamen taraftarlara ait durumda ve 40.000'den fazla taraftar üyeliği tarafından finanse edilmekte. Üyelerin etkisi başkan ve yönetim kurulu seçimini doğrudan etkileyecek yetkiye sahip. 

İlgini Çekebilir
"Ranieri mesaj attı, Kuntz beni Milli Takım'a aldı"
Habere Git

Kulüp, maddi olarak zor durumda olan taraftarlarını da maça davet etmekten geri durmuyor. Şampiyonlar Ligi maçları için 1000 bilet ihtiyaç sahibi taraftarlara dağıtılıyor. Union Berlin'in merkezinde taraftar ve futbolun en geleneksel ve tutkulu halini temsil ediyorlar.

"Union üçüncü bir yol gösterdi"

Union Berlin'in kulüp vizyonundan bahseden "Union In Englisch" yöneticisi Mark Wilson, "Leipzig gibi üretilmiş kulüplerle ve Wolfsburg gibi fabrika takımlarıyla karşılaştırıldığında Union, başarıya giden geleneksel bir yol gösterdi. Bu sadece para harcamakla ilgili değil. Biz kült bir kulüp değiliz, sadece kendi topluluğuna yerleşmiş bir kulüp" dedi.

Peri masalı nereye kadar?

Çok kısa bir sürede başarı merdivenlerini hızlıca tırmanan Union Berlin için sırada ne var? Bundesliga veya Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu mu? Yıldız oyuncu transferleri mi? Bunların hepsi peri masalının bir sonraki adımı olabilir, ancak Union Berlin için taraftarı merkezine alan ve futbolun geleneksel tutkusunu yaşatmaya devam eden anlayışı sürdürmek asıl hedef.

Senin için hazırladığımız haberler