"2 maçı kaybetsek de Tomas ile devam ederdim"

27.10.2020 - 16:07 | Son Güncellenme: 27.10.2020 - 16:18

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Sivasspor galibiyeti, Tomas, Loic Remy ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Kartal, yayıncı kuruluş ile yapılacak olan anlaşma ve yeni kulüpler yasası hakkında konuştu. İşte detaylar...

"2 maçı kaybetsek de Tomas ile devam ederdim"

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal gündeme dair özel açıklamalarda bulundu. 

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Hasan Kartal, "İnşallah galibiyet serimiz devam eder. Kayserispor maçını da kazanacağımızı düşünüyorum. Loic Remy'nin maliyeti 1.5 milyon Euro. Remy'i takımımız dışında isteyen Süper Lig takımları oldu. Fakat kendisi ve menajeri bize söz vermişti. Remy'i takımımıza kazandırdık. Ankaragücü maçı öncesinde Tomas ile yolları ayırma gibi bir planımız olmadı. Ankaragücü ve Sivasspor maçlarını kaybetseydik de Tomas ile devam edecektik. Bunun sebebi de Tomas'ın iyi bir hoca ve iyi insan olması." dedi.

Meclis'e sunulacak olan yeni kulüpler yasası hakkında konuşan Başkan Kartal, "Kulüp başkanları, borçlardan kulüp başkanların sorumlu olması ve şirketleşmeyle ilgili maddeden dolayı yasayı istememiş olabilirler. İşin çözümü şirketleşme de değil. Şirketleşme takımlarımıza sorun yaratabilir. Çaykur Rizespor Kulübü de Anonim Şirketi fakat 65 tane ortağı var. Anonim Şirketi 3-4 kişinin olursa sorun oluşturmaz. Ama böyle olursa halkın sahiplenmesi zor olabilir. Dernekleşme olursa ve yasa ile dernek borcundan yöneticeler sorumlu olursa daha iyi olabilir." ifadelerini kullandı ve ekledi:

"Yayıncı kuruluşla ilgili hala bir sonuç yok. Yayıncı kuruluş takımlarımıza sadece avans ödemesi yaptı, onun dışında bir ödeme yapılmadı. Anadolu kulüpleri şu anda çok zor durumda." 

Senin için hazırladığımız haberler