2 Rus, 2 Ukraynalı'ya gözaltı!

15.06.2016 - 16:32 | Son Güncellenme: 15.06.2016 - 16:32

Fransa'nın kuzeyindeki Lille kentinde taraftarlar arasında çıkan kavga sonrası 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Lille Emniyeti'nden yapılan açıklamada 2 Rus ve 2 Ukraynalı taraftarın gözaltına tutulduğu belirtildi. Açıklamada Rus taraftarların kavgaya karıştıkları ve Ukraynalıların ise izinsiz silah taşıdıkları gerekçesiyle gözaltında oldukları belirtildi.

Öte yandan Pas de Calais Valiliği cuma günü sabah saat 06.00'ya kadar Lens kentinde alkol satışının yasaklandığını açıkladı. Açıklamada kentteki barların çarşamba ve perşembe geceleri kapatılacağı bilgisine yer verildi.

Paris Valiliğinden yapılan açıklamada da maçların oynanacağı Parc des Princes yakınlarında taraftarlara alkol satışının yasaklandığını duyuruldu.

Rusya bugün Lille'de Slovakya ile karşı karşıya gelirken, yarın da İngiltere Lens kentinde Galler'le oynayacak. Lens'e yaklaşık 40 bin İngiliz taraftarının gitmesi bekleniyor.

 Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'ün Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) güvenliğinin sağlanması için yayınladığı genelgenin ardından maçların oynanacağı kentlerde valiliklerin aldıkları önlemler artırılmıştı.

Marsilya'da 11 Haziran'da Rus ve İngiliz taraftarlar arasında çıkan kavgada 4'ü ağır 35 kişi yaralanmıştı. Nice kentinde de Kuzey İrlanda ve Polonyalı taraftarların kavgasını polis güçlükle ayırabilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler