2. ve 3. Lig, play-off için bastıracak

05.07.2020 - 18:34 | Son Güncellenme: 05.07.2020 - 18:41

2. ve 3. Lig, play-off için bastıracak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bitirilen 2. ve 3. Lig'in nasıl tescilleneceği henüz belli değil. Ancak kulüpler Salı günü TFF yönetimiyle görüşerek, play-off talep edecek.

ERDAL CÖMERT-AJANSSPOR ÖZEL

2. ve 3. Lig Kulüpler Derneği öncülüğünde kulüpler TFF yönetimine "Mevcut sıralamalara göre hak eden kulüpler için play-off oynatılsın" diyecek. Play-off talebi kabul edilirse buna göre bitirilen liglerde ilk sırayı alan takımlar otomatikman bir üst lige yükselecek. Diğer takımlarsa play-offlar sonunda belirlenecek.

İki gruptan gelen takımlar final oynayacak

TFF 2. Lig Müsabaka Statüsü'ne göre Beyaz ve Kırmızı grupta ilk sıraya alan takımlar doğrudan TFF 1. Lig'e yükseliyor. 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan takımlarsa, Spor Toto 1. Lig’e yükselecek 3. takımın belirleneceği play-off oynayacak. Play off müsabakaları grup içi eşleşmeler ve final müsabakası olmak üzere iki kademeden oluşuyor. Yani, Beyaz ve Kırmızı grubun play-off'un gelecek takımlar final oynayıp TFF 1. Lig'e çıkacak 3. takımı belirliyor.

3 ayrı grupta play-off

TFF 3. Lig'in üç grubunu lider biteren takımlar da doğrudan TFF 2. Lig'e yükseliyor. 4. takım ise play-off süreciyle belirleniyor. Buna göre gruplarında 2. sırada bitiren takım 5. sırada bitiren takımla, 3. sırada bitiren takım ise 4. sırada bitiren takım ile çift maç eleme usulüne göre eşleşiyor. Kazananlar tek maç eleme usulüne göre final müsabakası oynuyor. Her grupta ayrı ayrı oynanan play-off müsabakaları sonunda finalde kazanan 3 takım TFF 2. Lig'e yüksiliyor.

TFF kulüpleri dinlemeyince isyan edildi

TFF, 2. ve 3. Lig için karar vermeden önce kulüplere anket yaptı. 89 kulübün 87'sinin ıslak imzayla cevap verdiği ankette 77 kulüp liglerin bitirilmesini talep etti. Ancak buna rağmen TFF, liglerin oynatılacağını açıkladı. Bunun üzerine kulüpler bir bildiri yayınlayarak, bu karara itiraz etti ve ligi oynamak istemediklerini bir kez daha yinelediler. Bunun üzerine TFF geri adım atarak ligleri bitirdi. Şimdi salı günü de liglerin nasıl tescil edileceği ve play-off oynanıp oynanmayacağı karara bağlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler