2. Yakova Dağ Maratonu'unda şampiyonlar Kenya'dan!

07.10.2017 - 19:46 | Son Güncellenme: 07.10.2017 - 19:46

2. Yakova Dağ Maratonu Erkeklerde Kenyalı Bernard Kipkorir Talam, kadınlarda ise aynı ülkeden Maureen Jepkoech Kiprono birincilik elde etti

 Bu yıl ikincisi düzenlenen Yakova Dağ Maratonu'nda erkeklerde ve kadınlarda Kenyalı atletler birinci oldu.

Yakova şehir merkezinde başlayan ve Arnavutluk'un Kosova sınırı yakınlarındaki Bayram Curri kentinde sona eren organizasyona, 200'ün üzerinde sporcu katıldı.

Erkeklerde Kenyalı Bernard Kipkorir Talam 2:33.21'lik derecesiyle yarışı ilk sırada tamamladı. Aynı ülkeden Willy Korir, 2:35.46'lık süresiyle ikinci, Kosovalı İlir Rrudhani ise 2:51.54'lük zamanıyla üçüncü sırayı elde etti.

Kadınlarda ise 3:11.23'lük derecesiyle Kenyalı Maureen Jepkoech Kiprono birinci, aynı ülkeden Hellen Kimutai 3:11.29 ile ikinci, Makedonyalı Biljana Karadzieva ise 3:13.41 ile üçüncü oldu.

Bayram Curri Belediye Başkan Yardımcısı Feride Rrahmanaj, maratonun ardından yaptığı açıklamada, organizasyonun düzenlenmesine yardımcı olanlara teşekkür etti.

Maratonun ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kosovalı milletvekili ve Yakova Belediyesi'nin başkan adayı Mimoza Kusari Lila ise sporu teşvik etmenin yanı sıra bölge tanıtımını da amaçlayan organizasyonun geleneksel hale geleceğini ifade etti.

Lila, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Yakova şehrinin altyapısal gelişimine başarı ile katkı sağladığını belirterek, "TİKA'nın Yakova'ya yaptığı yatırımlar, burada gerek kurumların, gerekse de kültürel, toplumsal ve eğitimsel hayatın gelişimine temel oluşturuluyor." diye konuştu.

Katılım ücreti 20 avro olan maratondan elde edilen gelir, Kosova ile Arnavutluk'taki şiddete uğrayan kadınların bakımını üstlenen kuruluşlara bağışlanacak.



 

Senin için hazırladığımız haberler