20 yıllık ayrılık yarın sonlanıyor!

08.04.2021 - 22:22 | Son Güncellenme: 08.04.2021 - 22:26

Dış haberler… Barcelona ve İspanya basketbolunun yaşayan efsanelerinden Pau Gasol, Euroleague’in son maçında Bayern Münih’e karşı Barcelona formasıyla boy gösterecek. İşte detaylar…

20 yıllık ayrılık yarın sonlanıyor!

AJANSSPOR - HABER

Barcelona’nın devre arasında sözleşme imzaladığı Pau Gasol, Euroleague’de içerde oynanacak Bayern Münih maçında parkelere geri dönüyor. En son 2001 yılında Katalan ekibinin formasını giyen Gasol, bu tarihten sonra yeni dünyaya açılmış; basketbol kariyerini uzun yıllar Amerika’da sürdürmüştü. Bir nevi 20 yıllık ayrılık yarın sona erecek.

Form tutmak için Barcelona’ya gelmişti

İspanya ile sezon sonu Tokyo Olimpiyatlarında mücadele etmek isteyen Pau Gasol, en son NBA ekibi Portland Trail Blazers’da forma giymiş ve buradan sonra 1,5 yıl hiçbir profesyonel maça çıkmamıştı. Aradan geçen süreçte maç kondisyonu bağlamında ciddi kayıp yaşayan Gasol, 41 yaşında milli formayı sırtına geçirebilmek için Barcelona’ya geri döndü. 6 ay süreyle takımda kalıp antrenmanlarını sürdüren Gasol, Bayern Münih maçıyla Avrupa defterini yeniden açacak.

Barcelona liderliği garantiledi

Euroleague’de en son temsilcimiz Fenerbahçe ile karşılaşan Barcelona, bu maçta galibiyete ulaşıp; liderliği garantilemişti. Barcelona, yarınki Bayern Münih maçında tekleyecek olsa dahi bu onların konumunda herhangi bir değişiklik yaratmayacak. Diğer yandan Barcelona koçu Sarunas Jasikevicius, Pau Gasol’ün dönüşünden ötürü bir hayli heyecanlı. Euroleague’in en iyi kadrolarından birine sahip olan Jasikevicius, Gasol faktörüyle elindeki kartlarına bir yenisini ekleyecek.

Jasikevicius, “İdman temposunu yükseltiyor…”

40 yaşındaki uzun forvetinin iyi durumda olduğunu söyleyen Barcelona Koçu Sarunas Jasikevicius, Bayern Münih maçı öncesi oyuncusunun son durumunu değerlendirdi. Jasikevicius, “Gasol İdman temposunu yükseltiyor, burada rahat ve biz de artık ona süre vermeyi düşünüyoruz. Ancak nasıl bir durumda ve ne kadar süre vereceğimiz konusunda henüz bir düşüncemiz yok. Önümüzdeki 24 saat içinde bu konu üzerinde düşüneceğiz.” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler