2017 Gençlik Kış Olimpiyatları için toplandılar

21.10.2015 - 14:29 | Son Güncellenme: 21.10.2015 - 14:29

Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan; 2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali'nin organizasyon istiare toplantısı, dün Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlendi.

Düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Bakanı Recep Akdağ, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, Buz Federasyonu Başkanı Dr. Dilek Okuyucu, Erzurum Büyükşehir Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ve Erzurum Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil katıldı.

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU BAŞKANI YARAR: "MİLLİ TAKIM SPORCULARINI, PODYUMLARDA GÖREBİLMEK EN ÖNEMLİ HEDEFLERİMİZ ARASINDA"
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, "Bosna Hersek, 2017 yılında düzenlenecek festivale ev sahipliği yapacak tesisleri yetiştiremeyeceğini Avrupa Olimpiyat Komitesi'ne bildirdi. Bu sebeple organizasyonların yerleri değiştirildi ve 2019 yılı yerine, 2017 yılında ülkemizde, Erzurum'da düzenlenmesi kararı alındı. Federasyonumuzun sorumluluğu altında olan, kayak branşlarımızın milli takım sporcularını, ülkemizde düzenlenecek olan bu önemli organizasyonda podyumlarda görebilmek en önemli hedeflerimiz arasındadır. Bu sebeple dünyadaki en iyi antrenörler ile görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Uluslararası müsabakalarda kayakla atlamada, Amerika'da Vermont Eyaleti'nde düzenlenen FIS yarışmasında Samet Karta tarafından alınan Altın Madalya ve Biathlon takımımızın Balkan Şampiyonası'nda elde ettikleri 13 madalya ve Karpat Kupası'nda Kayakla Atlama sporcularımızın iki gün üst üste podyumlarda birinci, ikinci ve üçüncü olarak yer almaları bu konuda ki umutlarımızı arttırmıştır" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler