2018 Bursaspor kombine fiyatları ne kadar? | Kombine satışları ne zaman?

12.06.2018 - 15:48 | Son Güncellenme: 12.06.2018 - 18:48

Bursaspor kombine fiyatları ne kadar? Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezon istediğini bulamayan Bursaspor gelecek sezona teknik direktör Samet Aybaba ile hazırlanıyor. Taraftarlar ise kombinelerle ilgili araştırmalar yapıyor. Peki, 2018 Bursaspor kombine fiyatları ne kadar, ne zaman satışa çıkacak? İşte detaylar...

2018 Bursaspor kombine fiyatları ne kadar? | Kombine satışları ne zaman?

2018 Bursaspor kombine fiyatları ne kadar? Bursaspor taraftarlarının merak ettiği konuların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz. Bursaspor gelecek sezonun hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde hazırlıklarını sürdüren Bursaspor'da taraftarlar ise kombineler ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki, Bursaspor kombine fiyatları ne kadar? Ne zaman satışa çıkacak? İşte detaylar...

Bursaspor hakkında kısaca bilgiler

Bursaspor Kulübü 1963 yılında Bursa'da kurulan spor kulübüdür. Daha çok futbol branşıyla tanınan spor kulübü, futbol branşının yanı sıra basketbol, masa tenisi, voleybol, yüzme, boks ve atletizm dallarında faaliyet göstermektedir. Kulübün renkleri yeşil beyazdır.

Bursa'da faaliyet gösteren 5 amatör kulübün birleşmesinden doğdu. Akınspor, Acar İdman Yurdu, Demirspor, İstiklalspor ve Pınarspor takımları birleşerek Bursaspor'u oluşturdular. Kulüp, renklerini Uludağ'ın karından ve ovanın yeşilinden aldı. Bursaspor'un amblemindeki 5 yıldız, kurucu takımları temsil ediyor.

Bursaspor kulübünün kardeş kulübü MKE Ankaragücü'dür. İki takımın taraftarları arasında kurulan bu ölümsüz dostluğun çok anlamlı bir de hikâyesi vardır. Ankara'da üniversitede okurken, Ankaragücü taraftarları içinde yer alan Bursasporlu Abdülkerim Bayraktar'ın Anadolu takımlarının dayanışması konusundaki örnek davranışı klasikleşir. Daha sonra Abdülkerim Bayraktar'ın 1993 yılında şehit olmasıyla efsane dostluk tam anlamıyla başlar. İki kulübün taraftarları gerek zaman zaman birbirlerinin maçlarına katılır gerekse dost şehrin plaka numarasına binaen Bursa'da her maçın 6. dakikasında Ankaragücü, Ankara'da da her maçın 16. dakikasında Bursaspor adına tezahüratlar yapılır. İki takımın karşılıklı maçları da ayrı bir tat söz konusudur, sahadaki çekişmenin yanı sıra tribünde kardeşlik hakimdir ve tam anlamıyla 1993 yılında başladığını söyleyebileceğimiz 'şehit emaneti' bu dostluğun sonsuza dek süreceği öngörülmektedir.

Bursaspor tarihinin en ilginç olaylarından biri de 2. Bursaspor'un -Bursaspor'a bağlı diğer bir kulüp- 1. lig takımını olarak 1988-89 sezonunda şampiyon olarak Süper Lig'e çıkmasıyla yaşanır. Üst lige çıkmaya hak kazanan takım Türkiye Futbol Federasyonu’nun ayni kulübün 2 takımının aynı ligde oynamayacağına karar vermesiyle 2. takım dağıtılmıştır.

Şampiyonluklar

1966-67 sezonunda 1. Ligde şampiyon olan Bursaspor, 2003-04 sezonunda 1. Lige düştükten 2 sezon sonra 2005-06 sezonunda 1. Ligde tekrar şampiyon olup Süper Lige çıktı.

2009-10 sezonunda ise Süper Lig şampiyonu olmayı başardı.

Kupa başarıları

İlk önemli başarısını 1969-70 sezonunda yaşadı. Bursaspor Federasyon Kupası Final Maçında Eskişehirspor'u 1-0 yendi. İkinci maçta 2-0 yenilince kupayı kazanamadı ancak, Başbakanlık Kupası maçı oynamaya hakkını elde etti. Fenerbahçe'yi 1-0 yenen Bursaspor, böylece 1. lig tarihindeki ilk önemli başarısına imza attı.

1973-74 sezonunda tekrar Türkiye Kupası Finaline çıkan Bursaspor Fenerbahçe'ye 3-0 yenildi. Başbakanlık Kupası Finalinde ise Beşiktaş'a 3-2 yenildi. Fakat kupa Finalisti olduğu için UEFA Kupa Galipleri Kupası'na katılmaya hak kazandı .

1979-80 sezonunu lig dördüncüsü olarak tamamlayan yeşil beyazlı ekip 1985-86 sezonunda ilk kez Federasyon Kupasını kazanmayı başardı. Finalde Altay'ı Beyhan ve Tulipan’in golleriyle yenen Bursaspor kupaya uzanırken Cumhurbaşkanlığı Kupası öncesi, kötü bir olayla sarsıldı. Macar Futbolcu Mihaily Tulipan, Apolyont Gölü’nde sandal gezintisi yaparken ailesi ile birlikte boğuldu. Bu olaydan sonra Bursaspor Kupa maçında Beşiktaş'a 2-1 yenildi.

1986-87 sezonunda Kupa Galipleri Kupasında ilk turunda Ajax takımına elendi. Kötü bir sezon geçiren Bursaspor, o sezon küme düştüler. Ancak Ankara Bölge İdari Mahkemesi Bursaspor'un tekrar 1. ligde oynamasına karar verdi.

1991-92 sezonunda Federasyon Kupasında finalde Trabzonspor ile tarihe geçen iki maç oynadı. İlk maçta Bursa’da rakibini 3-0 yenen Bursaspor, ikinci maçta 1 - 0 yenik duruma düşmesine rağmen skoru 1-1 e getirmeyi başardı. Ama Trabzonspor 4 gol atıp maçı 5 - 1 alarak kupayı müzesine götürmeyi başardı.

2014-2015 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray ile mücadele etti. 03.06.2015 tarihinde oynanan maçta 0-1 öne geçen Bursaspor üstünlüğünü koruyamadı ve müsabakanın ilk yarısı 1-1 sona erdi. İkinci yarının hemen başında 2-1 geriye düşen Bursaspor devamında eşitliği sağladı ama beraberlik golünden yaklaşık 2 dakika sonra tekrar kalesinde gol görerek 3-2 yenik duruma düştü ve maç bu şekilde sona erdi.

Senin için hazırladığımız haberler