2018 Dünya Kupası'nda 23 kişilik kadrolar nasıl olacak? 32 takım tam liste...

15.05.2018 - 21:32 | Son Güncellenme: 16.05.2018 - 00:32

2018 Dünya Kupası'nda 23 kişilik kadrolar nasıl olacak? 32 takım tam liste...

2018 Dünya Kupası bu yaz Rusya'da düzenlenecek. Bu büyük organizasyonda bir çok önemli yıldız, bir çok önemli futbolcu boy gösterecek. Liglerin tamamlanması ile birlikte yavaş yavaş teknik adamlar kadrolarını açıklamaya başladı ve 4 Haziran 2018 itibariyle 32 takın nihai kadrolarını yani 23 kişilik kadrolarını iletti.

FIFA tüm takımların kadrolarını açıkladı ve Ajansspor bütün kadroları bu haberde topladı. 

İşte 2018 Dünya Kupası forma numaralı kadroları: 

Brezilya

Türkiye'de özellikle Talisca ve Giuliano'nun durumu nedeniyle en çok merak edilen kadrolardan biri Tite'nin açıklayacağı kadro idi. Brezilyalı teknik adam 23 kişilik ideal kadroda bu isimlere yer vermedi.

 

Almanya

Almanya'da Mario Gomez, Mesut ve İlkay var ama Leroy Sane ile Emre Can yok

Portekiz'de Süper Lig'den 3 oyuncu var

Portekiz Milli Takımı'nın 23 kişilik kadrosu belli oldu. Beşiktaş'tan Pepe ve Quaresma, Göztepe'den ise Beto'nun davet edildiği listeye, aday kadroda yer alan Fenerbahçe'den Neto giremedi

 

Arjantin

Arjantin'de uzun zamandır tartışılan iki oyuncudan Mauro Icardi kadroya giremezken Paulo Dybala kendine yer buldu 

Hırvatistan

Hırvatistan A Milli Takımı'nın 2018 Dünya Kupası kadrosunda Beşiktaşlı Domagoj Vida yer alırken geçen sezonu C. Brugge takımında geçiren Mitrovic ise dışarıda kald

 

Nijerya'nın kadrosunda 4 Süper Lig oyuncusu var

Afrika'nın güçlü takımlarında Nijerya'nın Dünya Kupası kadrosunda 4 tane Süper Lig oyuncusu var. Ekong ve Shehu (Bursaspor), Kenneth Omeruo (Kasımpaşa) ve Onazi (Trabzonspor) kadroda yer buldu. 

 

2018 Dünya Kupası 14 Haziran’da başlayacak

32 takımın mücadele edeceği 2018 Dünya Kupası 14 Haziran’da başlayacak.

İşte açılış maçı:

14 Haziran 2018 Perşembe

A Grubu / 18:00 Rusya – Suudi Arabistan

FIFA Dünya Kupası'nda sadece 8 takım mutlu sona ulaştı

Dünya Kupası tarihinde sadece 8 ülke başarılı oldu. Brezilya (5), Almanya (4), İtalya (4), Arjantin (2), Uruguay (2), Fransa (1), İngiltere (1) ve İspanya (1) mutlu sona ulaşırken toplam 12 ülke final gördü

Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda 11 farklı şehirde toplam 12 stadyum kullanılacak

2018 Dünya Kupasında iki ülke ilk kez mücadele edecek. İzlanda ve Panama tarihlerinde ilk kez Dünya Kupası heyecanı yaşayacak

Mısır'ın kadrosunda Salah ve Trezeguet'e var

Mısır'ın 2018 Dünya Kupası kadrosunda Premier Lig'de rekorlar kıran sezonun oyuncusu Mohamed Salah ve Kasımpaşa'nın başarılı oyuncusu Trezeguet de bulunuyor

İzlanda

A Milli Takım'ın yer aldığı eleme grubunda 2018 Dünya Kupasına giden İzlanda'nın kadrosunda Süper Lig oyuncusu Skulason da var.

 

Dünya Kupası'nı son olarak Almanya kazandı. Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda Löw yönetimindeki takım Arjantin'i uzatmada Mario Götze'nin golüyle geçmişti

Rusya

Ev sahibi Rusya'da geniş kadroya giren Neustadter, 23 kişilik nihai kadroda ise yer bulamadı

Danimarka

Portekiz’in yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo bu turnuvada da gol atarsa dört farklı kupada gol atan oyuncular arasına girebilir. Daha önce Miroslav Klose, Pele ve Uwe Seeler bunu başarmıştı. (Not: C. Ronaldo’ya Avustralya takımından Tim Cahill ve Meksikalı Rafael Marquez eşlik edebilir. Çünkü onların da 3 farklı turnuvada golü var)

Avustralya'nın Dünya Kupası kadrosunda Aziz Behich de yer aldı

Meksika'nın kadrosunda 39 yaşındaki Rafael Marquez var

 

 

Dünya Kupası tarihinde ev sahibi olup gruptan çıkamayan tek takım 2010’da Güney Afrika olmuştu. Ev sahibi takımların en kötü son 16 turu oynadığı hatırlatırken en son 1998’de şampiyon olduğunu (Fransa) söylemeden geçmeyelim

G. Kore kadrosunda Tottenhamlı Min Son var

İsveç'in kadrosunda Zlatan Ibrahimovic yok

Dünya Kupasında en yaşlı oyuncu Mısır kalecisi El-Hadary olabilir. 1973 doğumlu oyuncu 45 yaşında ve kupa tarihinde bu rekorun sahibi Mondragon'u geçebilir

İngiltere'nin Dünya Kupası kadrosunda sürpriz yok

Uruguay'ın kadrosunda Muslera var

Turnuvanın son dört maçı, Moskova'daki Luzhniki ve Saint Petersburg'daki Krestovsky Stadyumlarında oynanacak.

Polonya'nın kadrosunda Grosicki ve Lewandowski var

Kolombiya'nın Dünya Kupası kadrosunda çok iyi hücumcular var

Dünya Kupası'nın 1930 yılındaki ilk organizasyonunda evsahibi Uruguay başarılı olmuş ve kupayı kaldırmıştı

Tunus'un kadrosunda Süper Lig'den oyuncu var

Peru'nun yıldızı Jefferson Farfan olacak

Brezilya, 1958 yılında İsveç'te yapılan finalleri kazanarak, Avrupa'da düzenlenen bir turnuvayı kazanan ilk Güney Amerika ülkesi oldu.

Fas'ın kadrosunda Dirar, Boutaib, Belhanda, Da Costa yer alıyor

İran'ın kadrosunda tecrübeli isimler var

En çok seyircinin geldiği maç, 1950 yılındaki Dünya Kupası'nda Brezilya ile Uruguay arasındaki final maçı oldu. Maracana Stadı'ndaki final karşılaşmasını 199 bin 854 kişi izledi.    

Kosta Rika'nın Dünya Kupası kadrosu belli oldu

Panama'nın Dünya Kupası kadrosu belli oldu

Fransa'nın 23 kişilik kadrosu açıklandı

 Fransa Milli Futbol Takımı'nın, 2018 FIFA Dünya Kupası'ndaki nihai kadrosu açıklandı. 

Teknik direktör Didier Deschamps, Rusya'nın 14 Haziran-15 Temmuz tarihlerinde ev sahipliği yapacağı 21. Dünya Kupası'nda oynayacak 23 kişilik kadrosunu belirledi. 

UEFA Avrupa Ligi finalinde sakatlanan Olympique Marsilya'dan Dimitri Payet'in yanı sıra Anthony Martial (Manchester United), Alexandre Lacazette (Arsenal), Adrien Rabiot (Paris Saint-Germain), Kingsley Coman (Bayern Münih) gibi önemli isimler, kadroya alınmadı.

2018 Dünya Kupası’nda Avustralya, Peru ve Danimarka'nın bulunduğu C Grubu'nda mücadele edecek Fransa'nın kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

Kaleciler: Alphone Areola (Paris Saint-Germain), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Olympique Marsilya)

Savunma: Lucas Hernandez (Atletico Madrid), Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain), Benjamin Pavard (Stuttgart), Benjamin Mendy (Manchester City), Djibril Sidibe (Monaco), Adil Rami (Olympique Marsilya), Samuel Umtiti (Barcelona), Raphael Varane (Real Madrid)

Orta saha: Blaise Matuidi (Juventus), N'Golo Kante (Chelsea), Steven N'Zonzi (Sevilla), Paul Pogba (Manchester United), Corentin Tolisso (Bayern Münih)

Forvet: Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), Thomas Lemar (Monaco), Nabil Fekir (Olympique Lyon), Florian Thauvin (Olympique Marsilya), Ousmane Dembele (Barcelona).

Senegal'in kadrosunda Sow, Gassama ve Ndiaye var

Teknik direktör Aliou Cisse, Rusya'nın 14 Haziran-15 Temmuz tarihlerinde ev sahipliği yapacağı 21. Dünya Kupası'nda oynayacak 23 kişilik kadrosunu belirledi.

Kadroda, Bursaspor'un bu sezon El-Ehli Dubai'den kiraladığı Moussa Sow ve Aytemiz Alanyaspor'dan Lamine Gassama da yer aldı.

2018 Dünya Kupası’nda Polonya, Kolombiya ve Japonya'nın bulunduğu H Grubu'nda mücadele edecek Senegal'in kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

Kaleciler: Abdoulaye Diallo (Rennes), Alfred Gomis (SPAL), Khadim Ndiaye (Horoya)

Savunma: Lamine Gassama (Aytemiz Alanyaspor), Saliou Ciss (Valenciennes), Kalidou Koulibaly (Napoli), Kara Mbodii (Anderlecht), Youssouf Sabaly (Bordeaux), Salif Sane (Hannover 98), Moussa Wague (Eupen) 

Orta saha: Idrissa Gueye (Everton), Cheikhou Kouyate (West Ham United), Alfred Ndiaye (Wolverhampton Wanderers), Badou Ndiaye (Stoke City), Cheikh Ndoye (Birmingham City), Ismaila Sarr (Rennes)

Forvet: Keita Balde (Monaco), Mame Biram Diouf (Stoke City), Moussa Konate (Amiens), Sadio Mane (Liverpool), Mbaye Niang (Torino), Diafra Sakho (Rennes), Moussa Sow (Bursaspor)

Senegal Milli Futbol Takımı'nın, 2018 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek nihai kadrosu açıklandı.

Japonya'nın kadrosunda Nagatomo var

Japonya, Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası kadrosunu açıkladı.

Kaleci: Eiji Kawashima, Masaaki Higashiguchi, Kosuke Nakamura

Savunma: Yuto Nagatomo, Tomoaki Makino, Maya Yoshida, Hiroki Sakai, Gen Shoji, Wataru Endo, Naomichi Ueda

Orta Saha: Makato Hasebe, Toshihiro Aoyama, Keisuke Honda, Shinji Kagawa, Hotaru Yamauchi, Genki Karaguchi, Takashi Usami, Gaku Shibasaki, Ryota Ohshima, Kento Misao, Yosuke Ideguchi

Forvet: Shinji Okazaki, Yuya Osaka, Yoshinori Muto, Takuma Asano

İspanya'da Cesc Fabregas , Álvaro Morata , Marcos Alonso , Juan Mata , Javi Martinez kadroya alınmadı!

KALECİLER: David de Gea (Manchester United), Pepe Reina (Napoli), Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao)

SAVUNMA: Jordi Alba (Barcelona), Nacho Monreal (Arsenal), Alvaro Odriozola (Real Sociedad), Nacho Fernandez (Real Madrid), Dani Carvajal (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Cesar Azpilicueta (Chelsea)

ORTA SAHA: Sergio Busquets (Barcelona), Isco (Real Madrid), Thiago Alcantara (Bayern Münih), David Silva (Manchester City), Andres Iniesta (Barcelona), Saul Niguez (Atletico Madrid), Koke (Atletico Madrid)

FORVET: Marco Asensio (Real Madrid), Iago Aspas (Celta Vigo), DiegoCosta (Atletico Madrid), Rodrigo Moreno (Valencia), Lucas Vazquez (Real Madrid)

Belçika'nın Dünya Kupası kadrosu

Kaleciler: Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool), Koen Casteels (VfL Wolfsburg)

Savunma: Toby Alderweireld (Tottenham), Thomas Meunier (Paris Saint-Germain), Thomas Vermaelen (Barcelona), Jan Vertonghen (Tottenham), Laurent Ciman (Los Angeles) (beklemede), Dedryck Boyata (Celtic), Vincent Kompany (Manchester City)

Orta saha: Marouane Fellaini (Manchester United), Axel Witsel (Tianjin Taida), Kevin De Bruyne (Manchester City), Eden Hazard (Chelsea), Nacer Chadli (West Bromwich), Leander Dendoncker (Anderlecht), Thorgan Hazard (Borussia Moenchengladbach), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Youri Tielemans (Monaco), Mousa Dembele (Tottenham)

Forvet: Michy Batshuayi (Chelsea), Yannick Carrasco (Atletico Madrid), Romelu Lukaku (Manchester United), Dries Mertens (Napoli)

Suudi Arabistan

Sırbistan'da Tosic var

İsviçre'de Djourou var

Senin için hazırladığımız haberler