2018 EuroLeague Final-Four ne zaman? | Hangi ülkede oynanacak?

05.05.2018 - 15:58 | Son Güncellenme: 05.05.2018 - 15:58

EuroLeague Final-Four ne zaman? Temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş'un yer aldığı Final-Four'un tarihi merakla araştırılmakta. Euroleague dörtlü final bu sene Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılacak. Temsizcimiz Fenerbahçe'nin rakibi ise Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas olacak. Peki, Euroleague Final Four ne zaman? Hangi ülkede olacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

2018 EuroLeague Final-Four ne zaman?

Euroleague dörtlü final bu sene Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılacak. Fenerbahçe, Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas ile karşılaşacak. Mücadele 18 Mayıs Cuma günü TSİ 19.00'da oynanacak.

Rus takımı CSKA Moskova ile İspanyol devi Real Madrid arasındaki basketbol maçı ise aynı gün Türkiye saatiyle 22.00'de oynanacak.

Temsilcimizin rakibinde sakatlık şoku

18 Mayıs'ta Belgrad'da yapılacak Turkish Airlines EuroLeague 2017-2018 Sezonu Final Four'da Fenerbahçe Doğuş ile karşılaşacak Zalgiris Kaunas'ta sakatlık şoku yaşanıyor.

Bu sezon takımın THY EuroLeague'deki başarısında önemli bir pay sahibi olan Edgaras Ulanovas, BC Lietkabelis'e karşı oynanan mücadelede bacağından sakatlanarak oyundan çıktı. Ulanovas'ın durumunun yapılacak kontrollerin ardından netlik kazanacağı belirtildi.

Fenerbahçe-Zalgiris maçı ne zaman oynanacak?

18-20 Mayıs'ta Belgrad'da yapılacak Dörtlü Final, "CSKA Moskova - Real Madrid" ve "Fenerbahçe - Zalgiris" maçlarıyla başlayacak.

18 Mayıs Cuma, saat 19:00

CSKA Moskova, Real Madrid maçına 1,45 oranıyla favori çıkıyor. Real Madrid tarafına "+3.5 handikap" açılmış durumda. Toplam sayı limiti ise 168.5 olarak belirlendi.

İki ekibin normal sezonda oynadığı maçlarda 1-1 eşitlik vardı, ev sahipleri kazanmıştı.

18 Mayıs Cuma, saat 22:00

Fenerbahçe, Zalgiris maçına 1,25 oranıyla favori çıkıyor. Zalgiris tarafına "+6.5 handikap" açılmış durumda. Toplam sayı limiti ise 155.5 olarak belirlendi.

İki ekibin normal sezonda oynadığı maçlarda 1-1 eşitlik vardı. İstanbul'daki maçı Zalgiris kazanırken, Zalgirio Arena'da kazanan Fenerbahçe olmuştu.

Euroleague'den Khimki'ye ret

Khimki, CSKA Moskova serisindeki dördüncü maçın hakem yönetimi nedeniyle resmi bir itirazda bulunmuştu. Euroleague'den olumsuz cevap geldi.
Euroleague play-off serisinin dördüncü maçının son hücumunda, Charles Jenkins’in sayılmayan basketi nedeniyle Khimki, Euroleague yönetimine resmi bir itiraz göndermişti.

Şikayet sonrası Euroleague, Rus kulübüne kararını şu şekide bildirdi:

“Bütün raporları inceledikten sonra Tyler Honeycutt’ın dördüncü çeyreğin bitimine 20.7 saniye kala oyundan çıkmayı istediğini teyit ettik. İstek iptal edilmediği için ilk oyuncu değiştirmenin mümkün olduğu 5.1 saniye kala değiştirme sinyali doğru şekilde çalınmıştır.

Hakemler bu sinyali duymadığı ve talebi unuttuğu için baş hakem süreyi devam ettirmiştir. Süreden sorumlu kişi hakemlere bunu hatırlattıktan sonra süre uygun şekilde durdurulmuş ve saat sonrasında düzeltmiştir.

Ev sahibi ekip sonrasında teklif edilmesine karşın oyuncu değiştirmek istememiştir. Oyunun daha fazla durmaması adına hakemler oyunu oyuncu değişikliği olmadan devam ettirme kararı almıştır.”

EuroLeague hakkında kısa bilgi

EuroLeague, sponsorluk adıyla Turkish Airlines EuroLeague, Avrupa'da 2000'den beri Euroleague Basketbol tarafından düzenlenen en üst düzeydeki ve kazananın Avrupa Şampiyonu olarak adlandırıldığı uluslararası profesyonel basketbol turnuvası.

2000 yılında başlamasıyla FIBA tarafından 1958'den beri düzenlenen FIBA EuroLeague turnuvasının (daha önce FIBA Avrupa Şampiyonlar Kupası ya da sadece Avrupa Kupası adıyla bilinen) yerini almıştır. Euroleague Basketbol rekor ve istatistik kayıtları sebebinden dolayı FIBA Avrupa Şampiyonlar Kupası ile EuroLeague aynı turnuva olarak sayılır.

EuroLeague dünyadaki en popüler profesyonel kapalı spor liglerinden biridir. 2016-17 sezonundaki lig maçlarında ortalama 8.472 seyirciyle dünyadaki profesyonel kapalı spor liglerinin en yüksek beşinci (ABD dışındaki en yükseği) ve profesyonel basketbol liglerinin en yüksek ikinci ortalamasına ulaşmıştır. Sadece NBA'in ortalaması daha yüksektir.

EuroLeague kupasını 21 farklı takım kazanabilmiştir, bunlardan 13 takımın birden fazla şampiyonluğu vardır. En başarılı takım dokuz şampiyonlukla Real Madrid'dir. Son şampiyon Fenerbahçe'dir.

FIBA Avrupa Şampiyonlar Kupası 1958 yılında kurulup ilk yıllarında Avrupa'da liglerini şampiyon bitiren takımların oynadığı ve klasik bir eleme sistemiyle oynanan bir turnuva iken 1990'ların başından itibaren sadece şampiyonların değil, diğer önemli takımların da katıldığı ve içinde lig mücadelesi de içeren bir turnuva durumuna geldi.

Euroleague adı ise 2000 yılında ULEB (Union of European Leagues of Basketball) tarafından öne sürüldü. 2000/2001 sezonunda ULEB'e üye takımlar FIBA'nın organize ettiği turnuvadan ayrılarak kendi liglerini kurdular. FIBA ise Suproleague adıyla devam etti. Türkiye'nin de dahil olduğu ülkeler FIBA'nın organizasyonunda kaldı.

Avrupa'nın en büyük kulüplerinden olan Türkiye, İtalya ve Yunanistan takımlarının ayrılması önemli bir bölünme oluşturdu ve Avrupa'da iki tane büyük kupa ortaya çıktı: FIBA tarafından düzenlenen SuproLeague ile yeni kurulmuş Euroleague Basketbol tarafından düzenlenen Euroleague.

2001 yılında iki organizasyon Euroleague adı altında tekrar birleşti.

Senin için hazırladığımız haberler