2022 Bilim Kurgu Filmleri İzle - En İyi Ve Yüksek IMDb Puanlılar - Konuları

30.07.2022 - 00:22 | Son Güncellenme: 30.07.2022 - 00:28

Son zamanlarda 2022 Bilim-Kurgu filmleri araması artmaya başladı. 2022 Bilim-Kurgu izle, En yüksek IMDb puanlı, izlenmesi gerekenler ve konuları neler? İşte detaylar...

2022 Bilim Kurgu Filmleri İzle - En İyi Ve Yüksek IMDb Puanlılar - Konuları

AJANSSPOR HABER

2022 de 2021 de en yüksek IMDb puanı alan Bilim-Kurgu filmleri merak konusu olmaya başlandı. İşte Bilim Kurgu filmleri hakkında merak edilen tüm detaylar...

2022 - BAŞLARKEN

2021 yılında, Covid-19 pandemisi önlemlerinin yavaş yavaş kalkmasıyla tekrar açılan sinema salonlarına en çok seyirci çeken türlerden biri bilim kurgu oldu. Yılın en çok merak edilen filmlerinden biri olan, Frank Herbert'in bilim kurgu klasiği romanından uyarlanan Dune, bilim kurguyu süper kahraman hikayeleriyle birleştiren Marvel Sinematik Evreni'nin son filmlerinden Black Widow ve Venom: Let There Be Carnage öne çıkan filmler olurken; yılın bitmesine bir ay kala hala merakla beklediğimiz filmler var.

2021'in son ayında vizyona girecek bilim kurgu filmleri: Resident Evil: Welcome to Raccoon City, Spider-Man: No Way Home ve The Matrix Resurrections. Bilim kurgu sinemasında önemli bir noktada duran Matrix'in devam filmi Matrix Resurrections ve bilim kurguya Marvel penceresinden yaklaşan Spider-Man: No Way Home yılın en çok merak edilen filmlerinden ikisi.

2022- Morbius

28 Ocak 2022'de vizyona girmesi beklenen Morbius'un yönetmen koltuğunda Child 44, Life gibi filmlerle tanıdığımız Daniel Espinosa oturuyor. Film tedavisi olmayan bir kan hastalığını deneysel bir yöntemle tedavi etmeye çalışan Dr. Michael Morbius'un hikayesini anlatıyor. Hastalığı, elektroşok terapisi ve vampir yarasaları ile iyileştirmeye çalışan Morbius, korkunç bir sonuçla karşı karşıya kalır. Deneysel tedavi ile vampire dönüşen Morbius'un hayatında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Birçok zorlu durumla mücadele etmek zorunda kalan Morbius'un hayatta kalmak için sürekli kana ihtiyacı vardır ve artık ışığı çıkması imkansızdır. Bu sorunların yanı sıra o, birçok insanüstü güce de sahip olur.

Filmin başrolünde Dr. Michael Morbius rolüyle Jared Leto yer alıyor. Morbius'un oyuncu kadrosunda ayrıca Matt Smith, Michael Keaton, Jared Harris, Adria Arjona, Tyrese Gibson gibi isimler yer alıyor. 

2022 - Moonfall

Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Pena, Donald Sutherland gibi oyuncularla dolu bir kadrosu olan Moonfall, yörüngesinden çıkıp dünyaya doğru yaklaşması karşısında yaşananları konu ediyor. Filmin senaryosu Spenser Cohen, Roland Emmerich ve Harald Kloser tarafından yazıldı. Yönetmenliği de Roland Emmerich üstleniyor. Emmerich daha önce Stargate, Independence Day, Godzilla, The Day After Tomorrow, 2012 gibi bilim kurgu filmlerine imza atmıştı. Filmin 4 Şubat'ta vizyona girmesi bekleniyor.

2022 - 65

Adam Driver'ın başrolünde olduğu bilim kurgu - gerilim filminin konusunun ne olacağı henüz bilinmiyor. 29 Nisan'da vizyona girmesi planlanan film, Scott Beck ve Bryan Woods tarafından yazılıp yönetiliyor. İkili daha önce John Krasinski tarafından yönetilen A Quiet Place filminin senaryosunu kaleme almışlar ve korku - gerilim türündeki Haunt filmini yazıp yönetmişlerdi. 

65'in kadrosunda Adam Driver'ın dışında Chloe Coleman ve Ariana Greenblatt yer alıyor. Filmin çekimleri Lousiana'da, Kisatchie Ulusal Ormanı'nda sürdürülüyor.

2022- Jurassic World Dominion

2015 yapımı Jurassic World filmi ile başlayan yeni serinin üçüncü devam halkası olan Jurrasic World: Dominion'ın yönetmen koltuğunda Colin Trevorrow oturuyor. Film; Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Jeff Goldblum, Daniella Pineda, Laura Dern, Sam Neil gibi önceki filmlerde yer alan oyuncuların da bulunduğu zengin bir oyuncu kadrosuna sahip. 

Senaryosu Colin Trevorrow ve Emily Carmichael tarafından yazılan filmin Haziran ayında vizyonda girmesi bekleniyor. Çekimleri tamamlanan Jurrasic World: Dominion şu anda post prodüksiyon sürecinde.

Senin için hazırladığımız haberler