2022 Katar Dünya Kupası Kura Çekimi Tamamlandı! Gruplar Belli Oldu!

Ali Bozkurt
01.04.2022 - 17:18 | Son Güncellenme: 01.04.2022 - 20:27

2022 Katar Dünya Kupası Kura Çekimi merakları artmaya başladı. Dünya Kupası Kura çekimi tamamlandı ve maçların tarihi belli oldu. İşte gruplar ve maçlar...

2022 Katar Dünya Kupası Kura Çekimi Tamamlandı! Gruplar Belli Oldu!

AJANSSPOR HABER

Katar 2022 için kura çekimi başladı. Dünya Kupası'na gidecek 32 takımın 29'u belli oldu. Turnuvaya katılacak ülkeler Katar'a temsilcilerini gönderdi. Kura Çekimi için torbalar belli oldu. Kura çekimi canlı takip et... İşte detaylar..

Avrupa Ülkeleri hangisi?

Almanya, Danimarka, Fransa, Belçika, Hırvatistan, Sırbistan, İspanya, İsviçre, İngiltere, Hollanda, Portekiz, Polonya.  Dünya Kupası'na Avrupa'dan bir vize kaldı. Bu ülke, İskoçya - Ukrayna eşleşmesinden çıkacak takımın, Galler'le karşılaşacağı finalde belli olacak. Kalan 2 bilet için Peru, Kosta Rika, Yeni Zelanda, Birleşik Arap Emirlikleri ve Avustralya mücadele edecek.

2022 Katar Dünya Kupası torbaları belli oldu mu?

1. torba: Katar, Brezilya, Belçika, Fransa, Arjantin, İngiltere, İspanya, Portekiz

2. torba: Meksika, Hollanda, Danimarka, Almanya, Uruguay, İsviçre, ABD, Hırvatistan

3. torba: Senegal, İran, Japonya, Fas, Sırbistan, Polonya, Güney Kore, Tunus

4. torba: Kamerun, Kanada, Ekvador, Suudi Arabistan, Gana, Galler/İskoçya-Ukrayna, Peru/Birleşik Arap Emirlikleri-Avustralya, Kosta Rika-Yeni Zelanda

2022 Katar Dünya Kupası ne zaman başlayacak ve final ne zaman?

21 Kasım 2022'de başlayacak 2022 Dünya Kupası'nda her gün 4 maç oynanacak. Gruplar aşamasının 12 günde tamamlanacağı şampiyonada 3-6 Aralık tarihlerinde son 16 turu, 9-10 Aralık'ta çeyrek, 13-14 Aralık'ta ise yarı final maçları oynanacak. Dünya Kupası'na uzanacak takım ise 18 Aralık'ta oynanacak final sonrası belli olacak. Final mücadelesi 80 bin kişilik Lusail Stadyumu'nda yapılacak.

''Güvene ihtiyacımız var''

Özel Konuk Sherian, açılış konuşmasınıyapan isim oldu. Sherian, "Hepinize Arap dünyasından selamlarımızı iletiyoruz. Burada sizler arasında bulunmaktan, bu büyük etkinlikte yer almaktan dolayı gurur duyuyorum.Katar 2022 Dünya Kupası'nı ağırlayacak ve bu yıl ki şampiyon Arap dünyasında oynanan müsabakalar sonucu belli olacak. Hepinizi burada ağırlamaktan mutluuk duyuyorum."Şu anda gururluyum. Azimle gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda bu ne zaman sorusuna cevap vermiş oluyoruz. Bu yeni yolun başlangıcı olacak. Ben atmış olduğum her adımda desteğinizi hissettim. Başlama vuruşunu bekleme zamanı geldi. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum.Hepimiz kişisel yolculuklarımızda birbirimizin yardımına ihtiyaç duyan insanlarız ve en önemlisi birbirimize güvenmeye ihtiyacımız var. Hepimiz bir araya gelelim.'' ifadelerini kullandı.

''Haya Haya''

Sunucu: Dünyanın her köşesinden bizi izleyenlere selamlarımızı iletiyoruz. Şeyh de bizimle birlikte. Katar Emiri ve FIFA başkanı bizimle birlikte. Şovu artık başlatalım.Haya Haya Birlikte daha güzel şarkısının Dünya Kupası'nın resmi şarkısını ilk kez dinleyeceğiz.'' ifadeleri ile açılışı yaptı. İşte o parça...

''En güzel Dünya Kupası olacak''

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Dünya Kupası Kurasında "Artık ciddi bir aşamadayız. Kura çekimi için sizlerle birlikteyiz. Doha'ya hoşgeldiniz. Bu Dünya Kupası en güzel Dünya Kupası olacak. En büyük müsabakaların oynanacağı, 3 milyon kişinin izleyeceği ve evlerinden milyonlarca kişi ile birlikte tüm dünya Katar'da kenetlenmiş olacak. Tüm Körfez bölgesi ülkelerine teşekkür ediyorum. Şu ana kadar finallere katılmaya hak kazanan 29 takımı tebrik ediyorum. Tabii ki günümüzde dünyanın çeşitli bölgelerinde farklı zorluklar yaşıyoruz. DÜnyamız çalkantılı ve agresif. Yeniden barışı sağlamamız lazım. Bunun için Dünya Kupası bir aracı olacak. Liderlerin bizi izlediğini biliyoruz. Tüm liderler için çatışmaları lütfen sona erdirin. Lütfen barışı sağlayın. Dünya Kupası'nı barış içinde yaşamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

''Dünya Kupası'nı ağırlamaktan onur duyuyoruz''

Katar emiri Temim bin Hamad es-Sani  "Başlamadan önce başkana şunu söylemiştim. Aslında kimse bizi dinlemek istemiyor. Herkes kura çekimini bekliyor. Katar 2022 FIFA Dünya Kupası'nı ağırlamaktan onur duymaktadır. En iyi futbol takımlarını izleyeceğiz. Şu ana kadar 29 takımın hak kazandığını biliyoruz. 3 takımın da katılmasıyla Kasım ve Aralık aylarında Dünya Kupası'nı izleyeceğiz.'' ifadelerini kulandı.
 

''Ayrıcalık sahibiyim''

Fransız teknik adam Didier Deschamps konuklar arasında yer aldı. Deschamps futbolcu ve teknik direktör olarak kazandığı kupa hakkında açıklamalarda bulundu. Deschamps, "Ayrıcalık sahibiyim. Teknik direktör ve futbolcu olarak Dünya Kupası'nı kaldırırken yaşadığım duygular çok farklıydı." ifadelerini kullandı.

Dünya Kupası Kura Çekimini yapacak isimler belli oldu!

2022 Katar Dünya Kupası kura çekimini yapacak isimler ise Cafu, Ali Daei, Tim Cahill, Jay-jay Okocha, Adel Mallala, Lothar Mathaus, Raba Madjer, Jermain Jenas, dan Bora Milutinovic oldu.

Dünya Kupası Kura Çekimi Başladı! İşte Gruplar

A Grubu:

1: Katar 

2: Ekvador

3: Senegal

4: Hollanda

 

B Grubu:

1: İngiltere

2: İran

3: ABD

4: İskoçya/Galler/Ukrayna

 

C Grubu: 

1: Arjantin

2: Suudi Arabistan

3: Meksika

4: Polonya 

 

D Grubu:

1: Fransa

2: Peru - Avustralya /  Birleşik Arap Emirlikleri

3: Danimarka 

4: Tunus

 

E Grubu: 


1: İspanya


2:  Kosta Rika/Yeni Zelenda


3: Almanya


4: Japonya

F Grubu:


1: Belçika


2: Kanada 


3: Fas


4: Hırvatistan

G Grubu:


1: Brezilya


2: Sırbistan 


3: Kamerun


4:  İsviçre 

H Grubu: 


1: Portekiz


2: Gana


3: Uruguay


4: Güney Kore

Senin için hazırladığımız haberler